728x90 MM

TIP: ME:CON 2012, Beijing

Voor de meeste van ons is dit een onbereikbaar gave conventie. En dat is precies de reden waarom we je de Metrowaves Electronic Music Convention niet wilden onthouden.

Screen shot 2012 05 22 at 4.04.14 PM
Programma ME:CON 2012

Beijing is dit jaar host voor de ME:CON van 23 tot 26 mei in MIGAS Lounge. Zoals op meer plekken in China wordt de lokale muziekindustrie steeds meer in het zonnetje gezet en vooruit geduwd als typische Chinese cultuur. Een groeiende economie brengt namelijk natuurlijk ook groeiende cultuur met zich mee. In grote steden in China schieten de festivals en nieuwe bands met bosjes uit de grond van zowel expats als Chinezen zelf.

Zo graag als we hier een review zouden willen neerzetten van de conventie, zo bespreken we ook net zo lief het programma met een aantal muziekfragmenten. Het festival begint met een conferentie voor artiesten, locaties, platformen, promoters en platenlabels. Na deze bijeenkomst is de zogenaamde Opening Day en de City Experience, waar tot noch toe nog niet heel veel over losgelaten word. Dan is het tijd voor de vierde en muzikaalste dag; Music Day. Op deze dag vind het Intro Festival plaats. Met Terry Tu en Mu Xiahu bewijst het festival te staan voor lokaal talent maar laat dit al snel varen door DJ Doggy en Esa uit Shanghai te halen. Uiteindelijk durft de Chinese organisatie zelfs de grens over door Ocean Lam en Wendy Wenn uit Hongkong te laten invliegen en Kenneth C. uit Taipei te halen. Om het festival wat echte internationale allure te geven is gekozen voor het onbekende Glitterbug uit Duitsland.

Dit jaar is deze conventie nog behoorlijk onbereikbaar. Maar we hebben hoge verwachtingen voor volgend jaar…
http://www.metrowaves.org/

 

 

 

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!