728x90 MM

TIP: ‘Japalicious’ – 7de Camera Japan Festival

Liefhebbers van Japanse filmlekkernijen kunnen binnenkort hun hart ophalen aan een uitgebreid menu van meer dan vijftig nieuwe en klassieke filmhappen uit Japan.

Afro Tanaka
'Afro Tanaka' (SUGII Gisaburo)

Tijdens deze zevene editie van Camera Japan in Rotterdam (4 t/m 7 oktober @LantarenVenster) en Amsterdam (12 t/m 14 oktober @Kriterion en Melkweg) staat namelijk de eetcultuur in Japanse films centraal. Het grootste Japans culturele evenement van de Benelux wordt op 28 september alvast opgewarmd met de documentaire ‘Sushi the Global Catch’ van Mark Hall gevolgd door een debat in De Unie in Rotterdam. Op 3 oktober is daarna de kick-off in Worm Rotterdam met een programma vol muziek en film.

Het filmprogramma biedt vervolgens een selectie van veel films uit 2011 en 2012 waaronder releases van bekende namen als Studio Ghibli (‘From up on Poppy Hill’ van Gorō Miyazaki) en Naomi Kawase (‘Hanezu’). Van de filmklassiekers is onder meer ‘Tampopo’ (1985, Juzo Itami) een absolute aanrader. Naast film kan je tussen de bioscoopbezoeken door ook nog genieten van echte hapjes en drankjes en spijsvertering-bevorderende muzikale voorstellingen (programma), exposities en workshops.

Kampai en itadakimasu! 且_(・_・ )

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!