TIP: Insect Ark

Tijdens de voorbije editie van Roadburn zette het Amerikaanse Insect Ark een indrukwekkend optreden neer. Volgens Niels Tubbing mag je ze komende week dan ook niet missen in Tilburg, Utrecht of Diksmuide.

Tijdens de afgelopen editie van het Roadburn festival zette het Amerikaanse Insect Ark een indrukwekkend optreden neer op het kleinste van de beschikbare podia. Komende week strijkt de band opnieuw neer in Vlaanderen en Nederland.

Zelfs in het café, dat Cul de Sac toch voornamelijk is, wist het tweetal de uitpuilende ruimte mee te slepen het onbekende in. De show deed verlangen naar meer, naar een langere set, met nog beter geluid en visuele ondersteuning. (Het verslag lees je hier) Wat de muziek betreft: denk aan psychedelische ambient, noise en soundtracks van de engere films. Gelukkig speelt de band komende week een aantal maal in Nederland en Belgie, dus er zijn nog mogelijkheden om hier zelf getuige van te zijn. Het meest recente album ‘Marrow Hymns’ is op plaat al overtuigend als een malle, maar de intensiteit van de muziek komt live toch net wat harder binnen zeilen.

Oprichter van de band Dana Schechter (voormalig lid van The Angels of Light, het project rond Michael Gira) en haar kompaan Ashley Spungin hebben na eind april een week lang een residency gehad bij EMS in Stockholm, een studio die bulkt van analoge synthesizers. Aldaar hebben ze locatie-specifieke opnames gemaakt die hopelijk hun weg vinden naar een uitgave. Inmiddels toert de band door Europa. Tijdens enkele van deze shows worden zij vergezeld door het geniaal-gekke Engelse Gnod – een combinatie die bijkans zorgt voor voortijdig gekwijl door het vele watertanden bij het vooruitzicht beide bands op dezelfde avond te kunnen aanschouwen.

 

In de volgende uitgave van Gonzo (circus) kun je een uitgebreid interview lezen met de vrouwen achter Insect Ark. Voor het zover is kun je hen nog treffen op onderstaande locaties in Nederland en België.

 

09 Mei – Tilburg, Hall of Fame, NL
10 Mei – Utrecht, DB’s, NL
11 Mei – Diksmuide, 4AD, BE

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!