728x90 MM

TIP: Fijnproeversfestival (h)ear op zaterdag 30 november in Heerlen

Toegegeven: er zijn dit weekend een paar ‘grote’ festivals en het is voor de meesten onder ons een end weg, maar laat dat geen bezwaar zijn om naar Heerlen te gaan voor ‘Sound Travels’, de derde editie van het (h)ear-festival.

Pierre Berthet (foto: F. Le Junglet)
Pierre Berthet (foto: F. Le Junglet)

Waarom je er heen moet? (h)ear is een kleinschalig festival waar je altijd ontdekkingen doet, waar je de muzikant op de vingers kunt kijken maar ook kunt ontmoeten evenals gelijkgestemde muziekliefhebbers. Bovendien laat de man achter (h)ear, Mike Kramer, zijn oren niet in hokjes horen, maar is het aanbod even breed als er muziekgenres en andere kunstdisciplines zijn, zolang het maar avontuurlijk en experimenteel is. Meer redenen? Het eten is er (h)eerlijk en home made, elke bezoeker ontvangt een festivalcd en vooral: de entree is maar een tientje.

Kunstencentrum Signe ligt op een boogscheut van het station van Heerlen, dus dat is geen bezwaar. En in tegenstelling is er geen sneeuw op komst, dus het risico op insneeuwen in Heerlen is beperkt. Wel kun je er naar performances van kunstenaars-muzikanten uit binnen- en buitenland: Pierre Berthet (BE), Méryll Ampe (FR), Roughledge aka Cédric Dambrain (BE), Tropic of Coldness (IT/BE), Charles Krutzen (NL), Mario van Horrik and Petra Dubac (NL), Margriet Kicks-Ass (NL), Joker Nies (DE), Adolf&Eva (NL), Ziek (NL), ZESen’nKWART (NL), Frans Roovers (NL) en Solar Plex aka Riccardo Bertan (IT).

Daarnaast zijn er workshops van o.a. Portable Noise Kremator en audiovisueel werk van o.a. Sabine Bürger (DE) & Kleefstra|Bakker|Kleefstra (NL) en Stefan Piat (BE). Tussendoor: de beste plaatjes van Jeroen & Wil van Majjem Radio, alsook de Gonzo (circus) dj’s op de draaitafel!

Alle informatie vind je hier. Signe heeft een beperkte capaciteit, dus het kan handig zijn om te reserveren.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!