728x90 MM

TIP: Fantastische film tijdens het Imagine Filmfestival in EYE

Van  9 tot en met 18 april vindt in EYE in Amsterdam het Imagine Filmfestival plaats. Imagine biedt een gevarieerd programma aan horror, fantasie en sciencefiction en heeft voor deze editie een heel bijzondere eregast.

Niemand minder dan Alejandro Jodorowsky (bekend van ‘El Topo’ en ‘Santa Sangre’) zal aanwezig zijn om een oeuvreprijs in ontvangst te nemen. Zijn nieuwste autobiografische film ‘La Dansa de la realidad’ zal te zien zijn net als de documentaire ‘Jodorowsky’s Dune’, waarin uitvoerig wordt ingegaan op zijn poging om Frank Herberts cult scifi-roman naar het grote doek te vertalen. Echte filmliefhebbers weten natuurlijk dat de regie van de film uiteindelijk werd overgedragen aan David Lynch. Op het festival zullen Lynchs ‘Dune’ en de documentaire vertoond worden tijdens een double bill.

Creepy en overdonderend

Still uit Zero Thereom
Still uit Zero Thereom

Terry Gilliams nieuwste opus ‘The Zero Theorem’ maakt ook deel uit van het programma.
In die film zoekt een wiskundige naar de zin van het leven in een surrealistische wereld die door Gilliam weer visueel overdonderend in beeld is gebracht. Verwachtingen zijn daarnaast hooggespannen voor het psychedelische Giallo-spektakel ‘L’étrange couleur des larmes de ton corps’ van de makers van de culthit ‘Amer’. De film belooft een verslavende trip te worden die cinematografisch en muzikaal perfect in elkaar zit.

Creepy en verrassende lowbudgethorror is er in de vorm van ‘Escape from Tomorrow’. De film werd in het geheim opgenomen in Disneyworld. Een vervreemde man gaat met zijn gezin naar het pretpark, maar raakt al snel in de ban van minderjarige Franse tienermeisjes die de toerist uithangen. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen bij de attracties. De film geeft een wrang en op momenten komische kritiek op het hersenloze spektakel van het Disney consumentenparadijs, waarachter sinistere krachten schuilgaan. Zoals elk jaar organiseert het festival ook de beruchte Night of Terror waar je als kijker overspoeld wordt door bloederige en griezelige gore- en slasherfilms. Dit jaar vormen de films ‘The Quiet Ones’, ‘Oculus’, ‘Dead Snow 2’ en ‘Zombeavers’ deel van een horrormarathon voor de echte liefhebbers van blood and guts.

Kijk voor het volledige programma op www.imaginefilmfestival.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!