728x90 MM

TIP: Eigentijdse no wave van Perfect Pussy op Pukkelpop 2014

Als er een nieuwe band is waar wij – en het Pukkelpop-team – naar uitkijken op Pukkelpop 2014, is het Perfect Pussy. De eerste cd ‘Say Yes to Love’  zit qua geluid geheel op een lijn met de vroege Sonic Youth, en is ook schatplichtig aan het feministische anti-establishmentgeweld van pakweg Teenage Jesus and the Jerks uit begin jaren 1980. 

Perfect Pussy
Perfect Pussy – Foto: Shaun Regan

“Perfect Pussy is een ode aan de jeugd. Snel, kort en hard. De essentie van hun geluid is dan ook chaos”, aldus Eppo Janssen, radiosamensteller bij Studio Brussel en programmeur van Pukkelpop. Hij zag de band onlangs live op het Amerikaanse showcasefestival SXSW. “Het concert duurde welgeteld dertig minuten. En natuurlijk ging er iets kapot. Dit keer was dat de basversterker”, chat hij vrolijk. Hun frontvrouw, zangeres Meredith Graves, blijkt overigens een performer in de beste (Lydia) Lunchiaanse traditie. “Ze is lief en grappig tussen de nummers door, maar gemeen en hard tijdens de nummers zelf.” Janssen blijkt overigens een fan van het eerste uur. Zo bestelde hij de debuutcassette van Perfect Pussy nog voordat het een hebbeding was. “Ik moest mijn vriendin wel een en ander uitleggen toen ze de Visa-rekening zag”, klinkt het dubbelzinnig. “Hebben ze een gelimiteerde cd uitgebracht waarin menstruatiebloed van de zangeres is verwerkt? Dat wist ik niet! Straks gaat mijn pa (radiolegende Luc Janssen, nvdr) ze nog goed vinden!”
Ondertussen snauwt Graves ons bij de derde luisterbeurt van ‘Say Yes to Love’ op ‘Interference Fits’ sissend toe: ‘Since when do we say yes to love?’ Wij zouden haar graag ter wille zijn, maar hebben een wedervraag als antwoord klaar. ‘Is Perfect Pussy echt gevaarlijk, of is het een schattig blazend stukje wol dat begint te ronken als je erover aait?’
Ik houd mijn definitieve oordeel alvast in beraad tot donderdag 14 augustus op de Pukkelpop-weide in Hasselt. Alwaar wij ons volledig zullen laten gaan met schaar en veiligheidsspelden om het verslag in ware cut-up-stijl op een maagdelijk wit ‘marcelleke’ te pinnen. Waarna het bieden op dit collector’s item op Ebay kan beginnen.

Perfect Pussy speelt op donderdag 14 augustus van 14u45 tot 15u10 in de Marquee van Pukkelpop. Volledig programma & tickets: pukkelpop.be

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!