Tijs Heesterbeek nieuwe hoofdredacteur Gonzo (circus)

Journalist en marketeer Tijs Heesterbeek (Someren, 1978) zal Gonzo (circus) versterken vanaf april 2019 als nieuwe hoofdredacteur.

Al 28 jaar is Gonzo (circus) een vaste waarde in het Nederlandstalige medialandschap, met een eigenzinnige en uitdagende kijk op muziek, maar evengoed literatuur, media, film, beeldende kunst en maatschappij. Met onze nieuwe hoofdredacteur Tijs Heesterbeek aan boord zullen we Gonzo (circus) versterken, vernieuwen en nog meer laten vonken op grensgebieden!

Tijs Heesterbeek (Someren, 1978) rondde zijn master Culturele Studies af aan de Universiteit Maastricht waarna hij een postacademische journalistieke opleiding volgde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het toepasselijke onderwerp van zijn scriptie – waarover wij ons ook vaak het hoofd breken – was ‘De spanning tussen de Underground en de Mainstream in de Popmuziek’. Daarmee won hij meteen ook de popscriptieprijs.

Sinds 2004 is hij actief (geweest) als muziekjournalist bij onder andere Oor, KindaMuzik, NRC.Next. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als communicatie- en marketingmedewerker bij verschillende culturele organisaties en festivals zoals TAC (Eindhoven), Extrema en Speedfest.

Van 2007 tot en met 2011 was hij hoofd pr & marketing bij het Tilburgse festival Incubate. In die hoedanigheid werkte hij samen met Gonzo (circus) als mediapartner. Sinds 2011 is hij hoofd pr & marketing bij Effenaar in Eindhoven. Zijn nevenactiviteiten als journalist zal hij nu met volle ‘goesting’ volledig ten dienste stellen van Gonzo (circus) magazine.

De raad van bestuur van Gonzo Circus vzw is van oordeel dat “met Tijs Heesterbeek halen we niet alleen een sterke hoofdredacteur in huis, maar ook een doorgewinterd marketeer en ervaren leider. We vinden het belangrijk om het artistieke concept (verder) te ontwikkelen en dat wordt mogelijk gemaakt met iemand als Tijs Heesterbeek aan het roer. We zijn er van overtuigd dat zijn visie op Gonzo (circus) het magazine naar een hoger niveau zal tillen en hij, samen met ons, Gonzo Circus vzw zal voorbereiden op de uitdagingen die het magazine in de komende periode te wachten staan. We kijken heel erg uit naar een nauwe samenwerking.”

Voor de redactieraad is Tijs Heesterbeek de ideale nieuwe hoofdredacteur, niet alleen gezien zijn ervaring maar ook vanwege zijn inhoudelijke affiniteit met de content van Gonzo (circus). Én als zuidelijke Nederlander is hij bekend met de culturele sector in Vlaanderen. Én niet onbelangrijk, is hij een liefhebber van Belgisch bier én Belgische wielersport!

Vanaf 1 april 2019 zal Tijs Heesterbeek de artistieke leiding op zich nemen en samen met zakelijk directeur Ruth Timmermans als Vlaams-Nederlands duo dat graag over de grenzen kijkt een vernieuwde koers voor Gonzo (circus) uitzetten waarbij het zal blijven vonken op grensgebieden!

Wil je samen met ons nieuwe muzikale ontdekkingen doen? Neem meteen een jaarabonnement op het tijdschrift Gonzo (circus) en ontdek meer!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!