728x90 MM

Summer Bummer

23 en 24 augustus is het in DE Studio jazz al wat de klok slaat. Met o.a Thurston Moore, Peter Brötzmann en Fred Van Hove.

De vierde editie van Summer Bummer staat voor de deur. Deze Antwerpse jazz-tweedaagse tekent voor experimenteel ontdekkingsavontuur.

Ben je nog overtuigd? Dan sommen we nog even op wat je allemaal zou missen mocht je toch naar die ene barbecue of het strand gaan. Het zou jammer zijn.

Op 23 augustus speelt Peter Brötzmann met Farida Amadou en Steve Noble, treed ook de Chicagese Angel Bat Dawid aan die met haar spirituele free jazz recent op International Anthem debuteerde. Verder Anna Hogberg Attak, een internationaal quintet met Jasper Stadhouders, Ada Rave, Pak Yan Lau, Aurdrey Lauro en Adam Cadell en  het trio Jeb Bishop – Matthias Muche – Matthias Müller. 

Op zaterdag 24 augustus is het Thurston Moore zijn beurt om met Farida Amadou en Steve Noble te spelen. Het duo Peter Brötzman en Fred Van Hove tekent present – een unieke ontmoeting met de freejazzgeschiedenis, want Brötz en Fred maakten samen ‘Machine Gun’ maar speelden sindsdien niet heel vaak meer samen. Verder Emmeluth’s Amoeba, het trio Dirk Serries – Cath Roberts – Tullis Rennie, Hanne De Backer & Paal Nilssen-Love en Yves Demey in trio met Louis Evrard en Gino Coomans. Het spookachtige synthduo Ectoplasm Gils en vioolexperimentalist (en Henry Flynt-student) Adam Cadell zullen de boel vakkundig ontregelen.

Op 23 en 24 augustus is het dus in DE Studio te Antwerpen te doen. Allen daarheen!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!