728x90 MM

FOTOVERSLAG: State X / New Forms schippert tussen fragiele en alles verscheurende klanken

State X / New Forms duurt dit jaar bij wijze van experiment maar liefst 10 dagen. Zaterdag 10 december is een dag van uitersten zoals ze dat bij State x graag zien. ‘s Middags de fragiele klanken van Dustin O’Halloran in een uitverkochte kleine zaal. Zo subtiel dat de harde airco behoorlijk storend aanwezig is. Daarna volgt de charmante Chantal Acda met haar Sleeping Dog. Hoe anders is het aan het begin van de nacht met een alles-en-iedereen-verscheurend optreden van King Middas Sound. Zo moet het in de loopgraven rond Ieper geweest zijn.
Daarvoor ging het ook al aardig hard aan toe bij het concert van avant-grade legende Glenn Branca. De 63 jarige Branca dirigeert zijn 4 gitaristen, bassist en drumster als een bezetene naar een hoogtepunt.
Als wat later na King Midas de rookwolken zijn opgetrokken en Marie Anne Hobbs het podium betreedt word het eindelijk wat minder grimmig in het Paard. Een goed opwarmer voor SBSTRKT die een energieke set neerzet. Als een ware magican beroert hij zijn controller die hij geen geen seconde onaangeroerd laat. Dat heeft effect, wij kunnen niet meer stilstaan. Er mag gedanst worden.

Kijk hier voor het volledige State X fotoverslag.

Den Haag, 10 december 2011

Dustin O'halloran
dustin o’halloran

sleeping dog
sleeping dog

sleeping dog
sleeping dog

Glenn Branca
glenn branca

king midas sound
king midas sound

king midas sound
king midas sound

marie anne hobbs
marie anne hobbs

sbstrkt
sbstrkt

sbstrkt
publiek bij sbstrkt

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!