728x90 MM

SFEERVERSLAG: Listen to This met Owen Pallett & Noord Nederlands Orkest

Afgelopen dinsdag 8 november was het dubbel feest in het Muziekgebouw aan ‘t Ij! Zo’n 400 aanwezig genoten van een prachtige line-up van deze editie van Listen To This en droegen hun steentje tot een mooie avond waar ook 20 jaar Gonzo (circus) werd gevierd.

In de concertreeks ‘Listen To This’ stond dit keer de jonge violist, componist en arrangeur Owen Pallett centraal. Samen met het Noord-Nederlands orkest onder leiding van André De Ridder bracht hij zijn meest recente ‘Heartland’-cd ten gehore. Het publiek – opvallend veel jonge luisteraars – in een flink volle grote zaal van het Muziekgebouw liet zich helemaal meedrijven op de strijkers en de bijzondere stem van Owen Pallett die met passie en tegelijk erg breekbaar zijn werk ten gehore bracht. In een boeiend nagesprek ging Gonzo (circus)-hoofdredacteur Gé Huismans samen met Owen Pallett en André De Ridder in op hoe hun samenwerking zich heeft ontwikkeld.

Voor het concert werd het publiek al opgewarmd door Kreng – mooi om te zien hoe een stel Vlamingen het kritische Amsterdamse publiek wist in te pakken! De bezetting en opzet was speciaal voor de gelegenheid en de speciale locatie aangepast: Pepijn Caudron kreeg de hulp van Thijs Louis en Bram Bosteels (Kaboom Karavan) voor een erg spannende set gebaseerd op Arcanum. Weer geheel anders maar een mooi contrast vormde de set van de Vlaamse contrabassist Joris Vanvinckenroye aka BASta. Na het concert van Owen Pallett was het opnieuw de beurt van Kreng die de aanwezigen op het Foyerdeck van het Muziekgebouw betoverde met een combinatie van ragfijne duistere elektronische en gitaarklanken. En om de avond compleet te maken, draaiden de Gonzo (circus) dj’s Maarten, Gé en Seb ten dans!

Hieronder vind je een sfeerimpressie van deze sublieme avond.
 

Foto’s: Tamara Van der Laarse en Nienke Doekes

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!