728x90 MM

Rewire Festival lanceert exclusieve festivalopnames

Het Rewire Festival uit Den Haag zit niet stil. De komende weken kun je via hun pagina op Bandcamp exclusieve festivalopnames downloaden.
Nicolás Jaar & Group @ Rewire Festival 2019 - (c) Jan Rijk

Het Rewire Festival uit Den Haag zit niet stil. De komende weken kun je via hun pagina op Bandcamp exclusieve festivalopnames downloaden.

Het Haagse Rewire Festival is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de festivals voor avontuurlijke muziek. Niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Op het muzikale programma staan uiteenlopende genres zoals hedendaagse elektronische muziek, neo-klassiek, experimentele pop, soundart en hedendaagse jazz. Naast muziek kun je op het festival ook terecht voor performances, film, talks en workshops.

De laatste jaren initieerde het festival ook exclusieve samenwerkingen en projecten. Die werden vaak speciaal voor het festival ontwikkeld. Een aantal van die samenwerkingen worden nu voor het eerst uitgebracht in een exclusieve reeks op Bandcamp.

Je kunt die releases via de Bandcamp pagina van Rewire streamen of downloaden. Dat laatste kan via het ‘Pay-what-you-want’-principe. De opbrengsten gaan naar een door de artiesten gekozen goed doel of de artiesten die meewerkten aan het project.

Releases?

Deze exclusieve reeks wordt vrijdag 5 februari gelanceerd met werk van Nicolás Jaar & Group. Dat was de samenwerking tussen de Chileens-Amerikaanse componist en allerlei muzikanten uit verschillende genres. Het was een zoektocht naar samenwerking en experiment.

Ook op de tweede release speelt Nicolás Jaar een belangrijke rol. Voor Rewire 2019 maakte kunstenaar Vincent de Belleval een interactieve lichtinstallatie. De muzikale ondersteuning van die hybride installatie kwam van Nicolás Jaar. Deze release is vanaf 19 februari beschikbaar.

Twee weken later, op 5 maart, is het dan de beurt de samenwerking tussen Ensemble Klang & Kit Downes. Deze Britse componist schreef nieuw werk voor het orgel van de Haagse Lutherse kerk. Dit werd uitgevoerd samen met de Nederlandse hedendaagse groep Ensemble Klang.

Meer info

www.rewirefestival.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!