728x90 MM

Rewire 2022 vult affiche aan

Als alles positief blijft evolueren kun je van 7 tot 10 april 2022 in Den Haag naar het Rewire Festival. De organisatie loste vandaag een nieuwe golf namen.
Tarta Relena - (c) Duna Vallès i Clàudia Torrents

Als alles positief blijft evolueren kun je van 7 tot 10 april 2022 in Den Haag naar het Rewire Festival. De organisatie loste vandaag een nieuwe golf namen.

In Gonzo (circus) #168 – die begin maart verschijnt – kun je een Rewire special vinden.

Op de affiche zullen heel wat namen prijken die de afgelopen maanden en jaren aandacht kregen van Gonzo (circus). Zo spraken we in de huidige editie met claire rousay. Op Rewire zal zij worden vergezeld door een klein ensemble om haar aankomende plaat ten gehore te brengen. In de vorige editie hadden we een mooi gesprek met Tirzah over creativiteit en haar nieuwe plaat ‘Colourgrade’. Daarmee zakt ze af naar Den Haag. Ook de namen Joachim Badenhorst en Hiele mogen voor de gemiddelde Gonzolezer geen onbekenden zijn. Zij treden voor het eerst naar buiten als duo.

Gagi Petrovic zal op Rewire zijn nieuwe liveset presenteren. Daarvoor maakt hij gebruik van het zelf ontwerpen GEST. Een systeem waarmee hij muziek maakt door middel van handgebaren en lichtsensoren. Nog zo een instrumentenbouwer is Bex Burch. Als Flock verzamelde hij een aantal avantjazz muzikanten rond zich. Samen zullen zij zorgen een muzikale improvisatie.

Veel van de optredende acts zoeken naar de symbiose van menselijke stemmen en elektronische klanken. Zo zorgt het Catalaanse duo Tarta Relena voor de samensmelting van traditionele vocale harmonieën en spannende elektronica. Het is een zoektocht waarin hun landgenote Marina Herlop mee bezig is.

Ook de vooraanstaande Balinese componist Dewa Alit komt naar Den Haag. Hij zal er samen met een aantal leden van Gamelan Salukat een aantal composities voor het eerst buiten Indonesië laten horen. Ook Caterina Barbieri brengt nieuw werk mee naar Rewire.

Alle namen en info via www.rewirefestival.nl.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!