728x90 MM

REVIEW: Sightings, Sonic City, De Kreun, 30/11

Eindelijk waren we er van af, van die eindeloze, veel te luide basdreun van Washed Out. Stilte voor de storm uiteraard, want het trio Sightings stond geprogrammeerd. Drie mannen, een conventionele rockbezetting uitgebreid met een zwik effectpedalen. En geen enkele conventionele noot te horen. Integendeel. De drie werkten zich in het zweet om ons een excellente portie noiserock voor te schotelen, van het soort waar we van in trance geraken.

Sightings
Sightings

De songs duren langer dan die van Arab On Radar en Sightings laat nog meer de conventionele geplogendheden van de rock achterwege. de snaren krijgen een immense ranseling, terwijl we het instrument soms nauwelijks horen. De effecten en de feedback zijn dermate zwaar, dat van een gewone song nauwelijks sprake is. Noiserock die de sfeer ademt van het vroege werk van Throbbing Gristle, bij een bepaald nummer hoorden  we in ons hoofd ‘Weapon Training’ gemixt met Sightings. We dachten dat de band op Skin Graft zou zitten, niet dus (ze zitten op Load), maar wie dit label kent zal deze band ongetwijfeld kunnen appreciëren. Het was tijd voor eerlijke experimentele heavy muziek, powernoise, want wat we eerder zagen kon ons, op Tannhauser na, nauwelijks bekoren.

Sightings maakt onze zondag goed, en de hits van Melvins komen er nog aan. Liars hebben sporadisch smaak, Sightings kiezen deden ze op een betere dag.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!