728x90 MM

Scene Report: Bratislava

Rave, pogo en populisme

‘Een levendige, nerveuze muziekscene, waar politieke spanningen eensklaps de moshpit in gaan’, zo omschrijft Juliet Hoornaert Bratislava in haar Scenereport. Van club tot diy-venue en concertzaal – muziek is hét antwoord bij uitstek op de grimmige politieke sfeer in Slowakije. De LGBTQ+-gemeenschap verzet zich tegen de conservatieve middenmoot en de hang naar slavistische monocultuur van de huidige regering. De underground biedt een uitweg. Lees het hele verslag in onze nieuwste editie, en laat je meenemen langs SHARPE-festival, de underground-concertlocatie Koncerty Na Garážach, en de lokale avant-garde van Bratislava.
Scenereport - Bratislava - (c) Juliet Hoornaert

‘Een levendige, nerveuze muziekscene, waar politieke spanningen eensklaps de moshpit in gaan’, zo omschrijft Juliet Hoornaert Bratislava in haar Scenereport.
Van club tot diy-venue en concertzaal – muziek is hét antwoord bij uitstek op de grimmige politieke sfeer in Slowakije. De LGBTQ+-gemeenschap verzet zich tegen de conservatieve middenmoot en de hang naar slavistische monocultuur van de huidige regering. De underground biedt een uitweg.
Lees het hele verslag in onze nieuwste editie, en laat je meenemen langs SHARPE-festival, de underground-concertlocatie Koncerty Na Garážach, en de lokale avant-garde van Bratislava.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!