728x90 MM

PREVIEW: Gonzo (circus) #125 – Uit op 6 januari 2015

Met: tegencultuurlegende V. Vale, heel veel nieuw talent, festivals die je niet mag missen (Mind The Gap @IFFR en @Sonic Acts!), herontdekt: bekroond muzikante Suzanne Ciani, bijna 200 muziekrecensies, terug van weggeweest: at the close of everyday, en nog veel meer. Nog geen abonnee? Neem vóór 22 december 12.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis. https://www.gonzocircus.com/abonneren

Op 6 januari komt de eerste Gonzo (circus) van 2015 uit, samen met Mind The Gap #112. Nog geen abonnee? Neem vóór 22 december, 12.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Gonzo (circus) #125
Gonzo (circus) #125

Wij vragen ons af: valt er anno 2015 nog zinvol verzet vanuit de underground te plegen? Eerder (GC#124) sprak onze redacteur Dimitri van Vossen hierover met Mark Fisher. In het komende nummer laat hij de Californische tegencultuurlegende V. Vale aan het woord.

We stellen 4 bands/muzikanten aan je voor: het bonte gezelschap Ibibio Sound Machine, de bedrijvige Matthew Collings, het overdonderende Viet Cong en het nieuwe Japanse talent Ena.

We previewen 2 festivals die je niet mag missen:  Mind The Gap Nights bij het IFFR met o.a. Markus Mehr en Sally Golding. En uiteraard ook Sonic Acts! Allebei met een special!

We spreken met een techno-producer die momenteel hoge ogen gooit en nu eens niet in Berlijn woont : Marco Shuttle.

We duiken in het leven en werk van een bijzondere en vaak bekroonde muzikante die in 2014 herontdekt werd: Suzanne Ciani (zij maakte school met de modulaire synthesizer).

In februari is er in CC Hasselt een labelnight met het Berlijnse Sonic Pieces. En ook het Belgische label Token gooit momenteel hoge ogen. Reden genoeg om deze twee labels uit te lichten.

Op zoek naar muziekjes voor winter? Onze redacteuren Maarten Schermer en Diederik van Vaerenbergh nemen je mee op hun dagelijkse speurtocht naar nieuwe muziek: van bandcamp tot cassettes. Nog niet genoeg? Naar goede gewoonte kun je bijna 200 muziekrecensies lezen in Gonzo (circus) #125. En uiteraard is er ook een uitgebreide agenda (win kaartjes!)

En verder:
· Oudere helden, maar daarom niet minder scherp dan de jonkies: David Shea en The Necks.
· Nieuw talent: de in Antwerpen wonende kunstenares Isabel Tesfazghi.
· De Nederlandse band at the close of every day (introductie onnodig) is terug van lang weggeweest.
· Welke nieuwe boeken, dvd’s en tentoonstellingen springen in het oog? Onze redacteuren kozen onder andere voor een DVD over het leven en werk van Charlemagne Palestine (bekend van zijn ‘strumming’-techniek), Orkest! (een expo over geluidskunst in Netwerk Aalst) en een boek over het oeuvre van Peter Beyls, een pionier van digitale kunst.
· En natuurlijk de must-read colum van De Geluidsarchitect.

Nog geen abonnee? Neem vóór 22 december, 12.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!