Preview: Gonzo (circus) #123 met o.a. Ōgon Batto (Bent vande Sompele), Rafael Anton Irisarri, Orlando Voorn, Matthew Shipp en Mdou Moctar

Op 5 september ligt Gonzo (circus) 123 in de winkel! Met veel aandacht voor acts op de alomtegenwoordige herfstfestivals, zoals Albert van Abbe en Klara Lewis op Rewire, Mdou Moctar op Le Guess Who? en Mondkopf op Bozar Electronic Arts Festival.

Op 5 september ligt Gonzo (circus) 123 in de winkel! Met veel aandacht voor acts op de alomtegenwoordige herfstfestivals, zoals Albert van Abbe en Klara Lewis op Rewire, Mdou Moctar op Le Guess Who? en Mondkopf op Bozar Electronic Arts Festival.

Stiekem hadden we gehoopt op nog een paar zonnige dagen waarop we konden bijkomen van de laatste zomerfestivals als Pukkelpop, 10 Days Off en Dour. Een prettige overgang tussen de seizoenen, als het ware. Maar helaas legden we de laatste hand aan onze nieuwe najaarseditie met een wollen vest en liters rooibosthee, tussendoor een paar uitstapjes met onmisbare paraplu.

GC 123 COVER

Wie zich vanaf 5 september bij de kachel verwarmt met de nieuwe Gonzo, zal weinig merken van deze nogal rigide overgang. Je kunt dit najaar namelijk non-stop door met festivalhoppen, van Tilburg (Incubate) via Brussel (Bozar Electronic Arts Festival) naar Den Haag (Rewire) en vervolgens, om vervolgens – als de bladeren allang zijn gevallen – grandioos te eindigen in Utrecht (Le Guess Who?). Neem met #123 alvast een voorproefje door interviews te lezen met Leo Svirsky, Klara Lewis, Albert van Abbe, Mondkopf en Mdou Moctar, die een bezoekje op bovengenoemde festivals zeker waard zijn.

Verder in deze Gonzo:

– Signalement van Kevin Verwijmeren;
– Interviews met o.a Ōgon Batto (Bent vande Sompele), Rafael Anton Irisarri, Orlando Voorn, Matthew Shipp, KETEV, Sam Shalabi en Ada van Hoorebeke.
Donkere netwerken voor donkere tijden, een essay van Douwe Schmidt waarin hij een alternatief ontvouwt voor ons huidige internet;
– Boek-, film- en exporecensies over publicaties als Slimme Steden, Hannah Bosma’s dissertatie over genderverschillen in elektroakoestische muziek en de tentoonstellingen COMING SOON en David Cronenbergs The Exhibition.
– Een bomvol Circuit met concerten, festivals en tentoonstellingen;
Mind The Gap #110, met o.a. Mujahideen, Magic Panda, Rafael Anton Irisarri en Mdou Moctar;

Luisterprofielen van Gonzo-medewerkers Patrick Bruneel en Tjeerd van Erve;
– En natuurlijk 22 pagina’s vol met recensies.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!