728x90 MM

PREVIEW: Gonzo (circus) #117 + Mind The Gap #104 (Streetdate: 6 september 2013)

JG Thirlwell, Julianna Barwick, Zeitgeber (Speedy J & Lucy), Renaat Vandepapeliere (R&S), Aleksandra Mir, Prologue, Zoro Feigl en Michiel Schwartz. Ook in Gonzo (circus) #117 – boordevol interviews, essays en  recensies – vind je onze eigenzinnige blik op hedendaagse transities in muziek, cultuur en maatschappij. 

Wil je deze editie van Gonzo (circus) niet missen, neem dan nu een jaarabonnement en ontvang ook een limited edition t-shirt of totebag (bydinahartandi) als geschenk!

GC117 cover
In de winkel vanaf 6 september 2013!

De crisis als kans is een open deur, maar wat is er werkelijk nodig om vanuit deze crisis de transitie naar een andere samenleving in te zetten? Theo Ploeg sprak met Michiel Schwartz: transitie-onderzoeker en auteur van sustainisme.

Een transitie naar een radicaal andere manier van werken en leven, dat gebeurde ook bij Lori Goldston – ze was op een blauwe maandag lid was van Nirvana en nu van Earth – die van klassiek geschoold muzikante in de ‘rock’-wereld terechtkwam. Of neem Rom Boaty, labelbaas van het jarige Prologue records, die zegt het meest trots te zijn op de sterke wederzijdse affiniteit tussen zijn label en zijn artiesten. En Julianna Barwick werkte ooit het liefste in haar eentje, maar koos voor haar nieuwe album ‘Nepenthe’ om samen te werken met Jónsi-producer Alex Somers en een rist gastmuzikanten.

Lees ook het lange interview dat Wilfried Jans had met JG Thirlwell – niet langer Foetus, maar gewoon JG Thirlwell – die nog steeds uitkijkt  naar zijn volgende muzikale avontuur: het componeren van zijn eerste opera. En hoe Renaat Vandepapeliere onverwachte nieuwe inspiratie vond om zijn gerenommeerde R&S Records een tweede succesvol leven in te blazen.

Verder interviews met kunstenares Aleksandra Mir (dit najaar in Museum M in Leuven), Zeitgeber (het nieuwe project van Speedy J & Lucy op Stroboscopic Artefacts), Jerusalem in my Heart, (begin november op Rewire Festival in Den Haag), IVVVO, Adam Hirsch, His Electro Blue Voice, Mik Quantius, Hiele en ook met Kees Tazelaar over de geschiedenis van de allervroegste elektronische muziek in Nederland. Griet Menschaert bezocht de expositie van Zoro Feigl in MU (Eindhoven). Harold Schellinx’ essay vertelt je niet alleen alles over Alvin Luciers onmetelijke invloed op hedendaagse muziek, maar geeft je ook enkele experimenten mee die je zelf kunt uitvoeren (op eigen risico!). En Jan Nieuwenhuis blikt terug op de invloedrijke reeks ‘An Anthology of Noise and Electronic Music’ (Sub Rosa). En een berg recensies en een uitgebreide agenda waardoor je je dit najaar zeker niet hoeft te vervelen.

En ten slotte presenteert Gonzo (circus) ook dit najaar een aantal bijzondere events, onder andere met Dirk Serries in  Echokamer@Mediamatic en een panel over Content Curation Marketing op Incubate Conference 2013. Je leest er niet alleen over in onze volgende editie, maar met die editie in de hand krijg je ook nog eens korting op de entree van diverse events.

Onze gratis compilatie-cd Mind The Gap #104 bevat 13 tracks waarvan 3 exclusieve nummers van Lori Goldston, Mik Quantius en Native Eloquence (aka Adam Hirsch). En als je wilt weten hoe de nieuwe JG Thirwell klinkt die eind oktober uitkomt: hij laat je alvast 1 nummer horen op deze cd!

Gonzo (circus) #117 + Mind The Gap #104 komt uit op 6 september. Pre-order hier!

btn_buynowCC_LG

 

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!