728x90 MM

Oortreders Festival 2020 kondigt programma derde editie aan

Oortreders Festival 2020 kondigt de derde editie aan. Een spannende samensmelting van geluid, kunst en reflectie met als rode draad de relatie tussen mens en natuur.

Oortreders Festival kondigde gisteren het programma aan voor de 2020 editie. Een tumultueus jaar krijgt zo een aangenaam staartje in het najaar met dit gezellige nichefestival in de Limburgse bossen. Van 23 tot en met 25 oktober kan je genieten van dauwconcerten tot deep listening sessies.

De derde editie van Oortreders onderzoekt de relatie tussen mens en natuur met geluid als medium. Het publiek wordt niet enkel bezworen door het nauwkeurig samengesteld programma, maar ook door de intieme setting die de kloof tussen artiest en toeschouwer zo klein mogelijk maakt.

Wat het programma betreft is er een boeiende mix van expo’s, geluid, dj’s, lezingen, workshop en film. Je kan er onder andere het werk ‘Level’ van Bouke Groen ervaren. Een monumentaal geluidskunstwerk bestaande uit vijf glazen kolommen die harmonieën voortbrengen.

Samen met Christine Eyene leer je tijdens haar Curator Lab over hoe je het auditief geheugen kan gebruiken als ankerpunt voor geschiedenislessen en als vorm van persoonlijke of collectieve healing na migratie.

Geluidskunstenaar Felix Blume maakte samen met het Opvangcentrum Overpelt een nieuw permanent klankkunstwerk, met verhalen die aanzetten tot luisteren en begrijpen.

Pauline Miko presenteert ‘PLUIES’, waarin ze muziek maakt met planten om de relatie tussen mens en natuur te verkennen en versterken.

Voor het volledige programma neem je best een kijkje op www.oortreders.com.

Het festival vindt plaats in openlucht op een groot terrein temidden van de Limburgse kanaalzone te Pelt. Het programma is speciaal aangepast, zodat het naleven van de coronamaatregelen zo goed mogelijk kan verlopen.

Het festival biedt ook drie zeer schappelijke prijsformules aan die toegang geven tot alledrie de dagen.

  • Solidarity Ticket: 15 euro
  • Standard Ticket: 20 euro
  • Support Ticket: 25 euro

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!