728x90 MM

“Ooit was ik op een festival…” met Renee van Trier en Vidna Obmana

Festivals, we krijgen er nooit genoeg van. Hoe zit dat met onze helden? Twee keer per week vertellen ze over hun beste en slechtste festivalervaringen en delen met ons hun ultieme festivaltips. Doe er je voordeel mee. Aflevering 3 Met Dirk Serries van Vidna Obmana en Renee van Trier.

renee van trier
Renee van Trier

Renee van Trier: “Haha, nou ik wilde dus eerlijk opbiechten dat ik niet naar veel festivals ben geweest. Ben geen grote Festivalganger, omdat ik het maar te druk vind en altijd gedoe. Ik ben er eerlijk in, en heb helaas geen geweldige verhalen. Wat te gek was, was Seun Kuti & The Egypt ’80 op Polé Polé Beach in Belgie.De energie die ze hadden on stage, wauw! Maar het festival zelf mwah, niet zo. Zo ben ik twee keer op een rij naar Love Family Park Festival in Hanau geweest georganiseerd door Sven Vath.Dat was erg tof, helaas zie je toch vaak dat eerst de kleine underground festivals uitbreiden tot grote commerciële partijen wat erg jammer is. Ze hadden daar een raar pfand-systeem. Je moest met kaarten heen en weer lopen om je statiegeld weer terug te krijgen, gekkenhuis. Helaas stond ik daar uren in de rij te drukken en te hangen met mijn pfandkaart terwijl Underworld bezig was. Hahah. Ook hadden ze geen stilles wasser alleen maar water met prik, BLEH! Al die strakstaande lui en de zon 12 uur lang op je bol.b Veel succes bij de EHBO. Naja dat grootse, dat geleur, die lekkere dixiestank. Hmm, geef mij maar gewoon een avondje iets leuks waarna ik met de auto weer terug kan in mijn eigen bed. Tja het klinkt misschien saai, maar goed dan ben ik maar saai. Geef mij maar kleine intieme feestjes. Zo ben ik ooit op Broermoats-festival geweest, een festivalletje op een weiland nabij in Eindhoven. Kamperen en dansen op hetzelfde terrein. Tentje in tentje uit en dansen maar, en lekker eten. Zeer kleinschalig maar toffe acts toentertijd. Ik geloof dat het georganiseerd is door een aantal broers en zijn maten. (het festival is inmiddels helaas niet meer – KS)
Aanraders: Theaterfestival De Parade van juni tot augustus en het Incubate Festival in Tilburg in september.”

Dirk Serries van Vidna Obmana sluit zich hierbij aan: “Het beste festival waar ik ooit opgetreden heb vanwege het eigenzinnig karakter en de diversiteit moet toch Incubate zijn in Tilburg.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!