728x90 MM

NIEUWS: Von Nohrfeldt Ensemble in voorprogramma Robert Henke (19/12/14, Muziekgebouw aan’t IJ)

Samen met het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam presenteert Gonzo (circus) op 19 december Robert Henke (Monolake) in de serie The Rest Is Noise. En we zijn trots om al één voorprogramma te mogen aankondigen: Von Nohrfeldt Ensemble.

The Rest Is Noise - Robert Henke
The Rest Is Noise – Robert Henke

Robert Henke is een van de meest invloedrijke vernieuwers in de elektronische muziek, reeds sinds de jaren 1990. Op 19 december komt hij met zijn spectaculaire nieuwe geesteskind Lumière naar het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Eén voorprogramma is zonet bevestigd: Von Nohrfeldt Ensemble.

Lumière is het nieuwe geesteskind van de Berlijnse elektronicaproducer en uitvinder Robert Henke. Met drie krachtige lasers tekent hij snel opeenvolgende vormen, schijnbaar zwevend in de ruimte die hij met zelfontwikkelde software live transformeert tot muziek. Als deel van het minimal/technoproject Monolake vestigde Henke in de jaren 1990 zijn naam met baanbrekende muziek op de grens van techno en experimentele elektronica. Samen met medelid van Monolake Gerhard Behles ontwikkelde hij in 1999 Ableton Live, dat wereldwijd uitgroeide tot de meest gebruikte software voor het live maken van elektronische muziek.

In het voorprogramma staat Von Nohrfeldt Ensemble: een ensemble rond Amsterdammer met zuidelijke roots Rutger Muller die een bijzondere audiovisuele performance brengt gebaseerd op zijn pas verschenen album, Protokols. Op zijn bandcamp omschrijft hij zijn muziek zelf als: “Mystic ambient-techno confronted with classical and avant-garde music. Inspired by Murcof, Scelsi, Dowland, Feldman, Roach, Zorn, ethnic instruments, jam sessions, sampling, dancing, nature and (the search for) serenity in darkness.” Check het hier. Niet te missen voor wie zijn fantastische performance op Rewire 2014 onlangs heeft gemist.

De overige artiesten van de pre- en aftershow wordt binnenkort bekendgemaakt. De Gonzo (circus) dj’s zijn te bewonderen en beluisteren tussen de acts.

Tickets bestellen kan op de website van het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!