728x90 MM

NIEUWS: Vlaamse culturele tijdschriften bundelen krachten in ‘Folio’

Op 19 december wordt Folio gepresenteerd, de nieuwe koepel van 30 culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Ook Gonzo (circus) maakt hier deel van uit. Culturele tijdschriften zijn immers geen overbodige luxe, maar een noodzakelijk ‘goed’ in onze samenleving. Maar gaat het in Vlaanderen dezelfde weg op als in Nederland? Of ziet de Vlaamse overheid toch nog een taak voor zichzelf weggelegd in het cultuurbeleid, anders dan de hakbijl te hanteren?

Folio Aanleidingen genoeg om bij de feestelijke lancering van Folio op 19 december vier (voormalige) cultuurministers op een rijtje te zetten: Karel Poma, Luc Martens, Bert Anciaux en Sven Gatz. Samen belichamen ze meer dan dertig jaar Vlaams cultuurbeleid.

Met de wijsheid der jaren blikken ze terug op hun keuzes en hun bijdragen, en onderzoeken ze wat Vlaanderen typeert in zijn omgang met cultuur. Tegelijk laten ze hun licht schijnen op de plannen van huidig minister Sven Gatz. Eén vraag loopt als een rode draad door het gesprek: wat is de verantwoordelijkheid van de overheid voor cultuur? Werner Trio (Klara) modereert.

‘Vier cultuurministers op een rij’ is de eerste publieke activiteit van Folio, een nieuwe koepel van 30 culturele, literaire en erfgoedtijdschriften. Samen willen ze de meerwaarde van tijdschriften meer zichtbaar maken. Voor het debat lanceert Folio zichzelf met een korte presentatie van de plannen.

Meer info
Vrijdag 19 december, 20u-22u
Bozar, Brussel – 6 € / 4 €
Meer nieuws over culturele tijdschriften? www.foliotijdschriften.be
Reservatie verplicht, via 02/507.82.00, tickets@bozar.be of deze link.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!