728x90 MM

NIEUWS: Tweede editie SOTU-festival met o.a. The KVB, Traumahelikopter, Dennis Tyfus en Wouter van Veldhoven

Een onafhankelijk en relaxt muziek- en cultuurfestival in hartje Amsterdam van 10 tot en met 12 mei? Dat is Sounds Of The Underground. Drie dagen muziek, film, performances en theater op diverse locaties rond het Vondelpark. Met hopelijk dit jaar lekker festivalweer!

incu12 the kvb
The KVB (Foto: Maarten Schermer)

Stichting SOTU wil juist die unieke, onderscheidende en opkomende podiumkunstenaars die nog niet bekend zijn bij grote podia, festivals en media, of in hun ogen te weinig aandacht krijgen, brengen. Indie-rock, improv, punk, noise, rock & roll, digidub en bassmusic: het komt allemaal aan bod.

Het interessante aan SOTU is de manier waarop wordt gewerkt. Niet één curator, maar diverse lokale en nationale curatoren, collectieven en organisaties werken samen aan het programma. Dit jaar zijn o.a. Bassculture, Butchers Tears brouwerij, Club Lederhosen, DIT, Genki Movements, Indie Indie, Lekker Kut Platenmaatschappij, Lemon Community, Long Players Music Market, Lost Property, Moving Furniture Records, Narrominded, Schijnheilig, Stichting Doek, Stof X Films, Toztizok Zounds. En onze media-collega’s van Red Light Radio en DFM RTV Int zijn ook weer van de partij.

Op het programma staan – we plukken al even uit het programmaboekje – de hypnotiserende shoegaze van The KVB (Lees het artikel in Gonzo (circus) #114), garagerock ’n’ roll van Traumahelikopter rauwe punk van Landverraad, een gezamelijk optreden van een exclusief trio, met drummer Roro,  multidisciplinaire ontwerper/  muzikant Dennis Tyfus, met de klassiek geschoolde pianiste Nora Mulder. Verder de heavy hip-hop van de jonge beatmaker Filosofische Stilte, DJ Scotch Egg’s nieuwe noise-step band Devilman, electro-country-sludge van Spoelstra, sub heavy digitale-dub van Tapes, de fusie tussen verschillende muziekstijlen als techno, dubstep en afrobeat van DJ Marcelle en spaced-out progressive rock van Chocolat Billy. Wouter van Veldhoven maakt geluid en instrumenten met cassettes, walkmans, juweeltjes van recycle-uitvindingen.

En vinyljunks kunnen terecht op de Long Players Market zaterdag 12 mei overdag, OT301.

Hou onze Twitter en Facebook in de gaten voor meer nieuws.

Op 8 maart wordt er een benefietavond georganiseerd in de OT301 in Amsterdam, met optreden van improv noise band Dagora, punkrock van White Slice, en een solo van drummer Gerri Jäger (Knalpot), Sleek Mink (techno) en verscheidene dj’s. 

Het SOTU-festival vindt plaats op 10,11 en 12 mei in OCCII, OT301 en de Vondelbunker. Early Bird Passe-partouts zijn vanaf 6 maart verkrijgbaar voor 22,50 euro. Meer informatie op www.sotufestival.com

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!