728x90 MM

NIEUWS: Peter Bruyn ontvangt Peter Bruyn Penning 2013 & wordt erelaureaat WORM Parallel University

WORM en GONZO (CIRCUS) presenteren: Peter Bruyn Penning 2013
– Peter Bruyn ontvangt Peter Bruyn Penning 2013 & wordt erelaureaat WORM Parallel University –

Peter Bruyn photo by Michel Mees web1
Peter Bruyn (Photo: Michel Mees, michelmees.com)

Peter Bruyn heeft zich de afgelopen decennia bewezen als de meest geïnformeerde journalist op het gebied van populaire muziekcultuur. Niet alleen is hij onvermoeibaar in het bezoeken van concerten, festivals en andere activiteiten, ook slaagt hij erin altijd de inhoudelijke kern te benoemen en deze zonder dedain te becommentariëren. Van intieme free jazz extravaganza in kleine achterafzaaltjes tot grote  stadionconcerten, Peter Bruyn is er altijd en overal. De grote variatie aan onderwerpen, de gave om binnen een redelijk afgekloven beroepspraktijk toch relevante vragen te stellen en interessante antwoorden te ontlokken, is iets wat niet anders dan ontzag en bewondering kan en moet wekken.

In een tijd waarin de waarde van journalistieke uitingen steeds verder wordt gemarginaliseerd, en aldus conform beloond, is de beroepspraktijk van Peter Bruyn des te opmerkelijker. Terwijl de journalistiek steeds vaker het oor moet laten hangen naar de grote gemene delers, trekt Bruyn zo goed en zo kwaad als het kan zijn eigen koers. Peter Bruyn is bij Knalpot èn Britney Spears, en laat zich in beide gevallen niet afbrengen van zijn eigen, doortimmerde visie.

De grondleggers van deze nieuwe prijs, WORM en GONZO (CIRCUS), hoefden dan ook niet lang te vergaderen naar wie deze nieuwe onderscheiding zou worden vernoemd en naar wie hij zal gaan. De Peter Bruyn Penning 2013 zal worden uitgereikt aan Peter Bruyn.

De uitreiking vindt plaats op 1 november 2013 in WORM te Rotterdam tijdens een feestelijke Gala-Avond, waartoe Bruyn carte blanche kreeg. Hij stelde een Nederlands-Belgisch programma samen dat nieuw licht werp op het aloude métier van singer-songwriter. Er zijn die dag optredens van ondermeer Pien Feith, Tape Cuts Tape en Mercy Giants.

Daarnaast ontvangt Peter Bruyn die avond een erelaureaat van de WORM Parallel University voor zijn niet ophoudende bijdrage aan het documenteren van hedendaagse cultuur buiten de radars van verdienmodellen en marketingconcepten.

Tot slot publiceert GONZO (CIRCUS) een uitgebreid interview met Peter Bruyn in de november-december editie van het blad die op 1 november uitkomt.

Vrijdag 1 november
WORM, Boomgaardsstraat 71 Rotterdam
Open 19.00, aanvang 19.30
Entree 7,- vvk / Deur 8,- / Gonzo (Circus) abonnees 4,-

Dresscode: feestelijk!

www.worm.org
www.gonzocircus.com
peterbruyn.wordpress.com/artikelen

facebook-event
#pbp13

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!