728x90 MM

Netwerkevent ‘Het Nieuwe Programmeren’

Overdaad, marktwerking, consumentisme, targets. De hedendaagse programmeur wordt geleefd door powers that be die zijn oorspronkelijke autonomie verregaand hebben uitgehold. Jan Hiddink, programmacoördinator van WORM in Rotterdam, schreef voor Gonzo (circus) #138 De programmeur is een handelaar, een kritisch essay over de hedendaagse praktijk. “De programmeur mag zich afvragen waarom hij als dienaar van de publieke zaak functioneert als een doorgeefluik van de entertainment industrie.”

Overdaad, marktwerking, consumentisme, targets. De hedendaagse programmeur wordt geleefd  door powers that be die zijn oorspronkelijke autonomie verregaand hebben uitgehold. Jan Hiddink, programmacoördinator van WORM in Rotterdam, schreef voor Gonzo (circus) #138 De programmeur is een handelaar, een kritisch essay over de hedendaagse praktijk. “De programmeur mag zich afvragen waarom hij als dienaar van de publieke zaak functioneert als een doorgeefluik van de entertainment industrie.”


Op 18 maart organiseren Gonzo (circus) en Vooruit i.s.m. deBuren een netwerkevent waarin we dieper ingaan op diverse aspecten van ‘Het Nieuwe Programmeren’ en hoe een nieuwe praktijk kan worden gerealiseerd in muziek, geluidskunst en (audiovisuele) kunst. Ben je programmeur of curator, meld je dan snel aan via deze link.


Werk je in een andere kunstensector als programmeur of curator en wil je een best practice of inspirerend voorbeeld delen, mail ons dan!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!