728x90 MM

Narrominded-downloadcompilatie

narrominded

Memory of a Free Festival

GRATIS Narrominded-downloadcompilatie

Exclusief voor de Gonzo (circus)-lezers heeft Narrominded een download sampler samengesteld waarvan je het hoesje vindt als flyer bij deze Gonzo (circus). 

Exclusief voor de Gonzo (circus)-lezers heeft het Narrominded-label een download sampler samengesteld. Je vindt het hoesje vindt als flyer bij Gonzo (circus)#93. Maak kans op het winnen van de hele Narrominded-catalogus of ga naar webshop voor Narrominded-aanbiedingen.

De releases van het Nederlandse kwaliteitslabel Narrominded variëren van bevlogen rock tot zwevende elektronica, maar de artiesten delen altijd een hang naar experiment en een eigenzinnig geluid. Recent kwam Narrominded met uitgaven van Katadreuffe en Coen Oscar Polack (zie Gonzo’s Oordeel) en dit najaar verschijnt weer een interessante reeks releases op het label. Tijd voor een nadere kennismaking!

 1. Katadreuffe – DDTd
  Het jonge viertal Katadreuffe debuteerde dit voorjaar met de EP ‘Quel Gargantua!’. In hun spannende rockmuziek zijn elementen van post-hardcore, noise, shoegaze en pop hoorbaar. Zie ook: Incubate.
 2. Spoelstra – Niemand Om Te Tutoyeren
  Spoelstra is geregeld te betrappen als zanger en gitarist van Boutros Bubba. Hij mag ook graag in zijn eentje elektronische apparaten bedienen, zoals op zijn debuut 10″ ‘I Got Issues The Shape Of Italy’ dat eerder dit jaar verscheen.
 3. Mats Gustafsson – Sleeping Instructions (excerpt)
  Saxofonist Mats Gustafsson leverde voor zijn bijdrage aan de Narrominded Split LP serie een ruig werk af. Deze Zweedse rietenverslinder bedient zich daarop niet alleen van baritonsaxofoon, maar ook van elektronica. Geen zwoele zomeravondjazz dus.
 4. Makazoruki – Show Girl
  ‘Show Girl’ is afkomstig van de EP ‘Analogue Breakfast’ van de Bosnische waverockhelden van Makazoruki. Krachtige, emotionele gitaarmuziek die doet denken aan Sonic Youth en het beste van The Chameleons.
 5. Hunter Complex – Kerosine
  Hunter Complex is de nieuwe artiestennaam van Lars Meijer. Zijn gelijknamige debuutalbum wordt binnenkort uitgebracht en verraadt invloeden van synthpop en new wave uit de jaren 1980, maar bevat eigentijdse elektronica.
 6. Living Ornaments – rampetampen
  Living Ornaments levert als huisact van Narrominded al jaren materiaal met als vaste elementen sterke melodieën, piano, gitaar en een constant veranderende mist van tikjes, gekraak en gezoem. ‘rampetampen’ is te vinden op hun tweede full-length album ‘Korrels’, dat in september verschijnt.
 7. Fine China – Superbone
  Deze Haagse noiserock band bestaat al tien jaar en heeft haar definitieve vorm gevonden in titelloze, instrumentale nummers, waarin bijtend agressieve gitaarriffs ruim baan krijgen. In oktober verschijnt een nieuwe EP.
 8. Coen Oscar Polack – Ghorkaland Manifestation/Generator
  Afgelopen juni leverde Coen Oscar Polack drie platen tegelijk af. Dit nummer is afkomstig van ‘The Skipping Monk’, een onbewerkt auraal reisverslag van zes weken India. ‘Ghorkaland Manifestation/Generator’ werd opgenomen in Mirik, West Bengal en Yuksom, Sikkim.
 9. FFF – Sky Saw
  FFF is breakcoreproducer en dj Tommy de Roos uit Rotterdam. Dit nummer is de openingstrack van ‘Retro Retry 2: Another Another Green World’, waarop 14 Nederlandse elektronica-artiesten (waaronder Rude 66, Legowelt, This Is Total War, Hakki Takki en Nanko) Brian Eno’s ‘Another Green World’ in zijn geheel coveren.
 10. Puin + Hoop – The Senses And How They Work
  Whizzkids/weirdo’s Puin + Hoop maken spannende muziek met een instrumentarium dat wat weg heeft van puinhoop. In een paar jaar tijd brachten deze drie geluidsprofessors een stapel cd’s uit in eigen beheer. Ze stonden al op Mind The Gap en later dit jaar volgt hun debuut voor Narrominded.
 11. Poor White – Language Is Your Enemy
  Poor White is Gabry, die op ‘Language Is Your is Enemy’ alle instrumenten zelf heeft ingespeeld. Zijn eerste release op Narrominded was een 7″ met de inmiddels overleden noiserockformatie SGP. Sindsdien is hij actief als drummer en gitarist in onder andere Boutros Bubba.
 12. Garçon Taupe – Cocaïne Raket
  Garçon Taupe’s muziek is sterk beïnvloed door het elektrogeluid van de jaren 1980. Hij gebruikt ouderwetse synthesizers, drumcomputers, goedkope software en speelgoedkeyboards. Eind 2009 verschijnt zijn debuut ‘Wittenburg EP’ als onderdeel van een nieuwe Narrominded Split LP.
 13. Psychon – morriconeisland (Gonzo-version)
  Psychon is het vruchtbare laboratorium van Jantijn Prins, Lars Meijer en Coen Oscar Polack: een koude fusie van muziekstijlen en een ‘stream of conciousness’-achtige benadering van songstructuren. De originele versie van ‘morriconeisland’ is afkomstig van het nieuwe album ‘Slow Country For Old Men’.
 14. Kettel – Why Aren’t We Talking
  Op de prachtige ‘Myam James’ albums die recent op Sending Orbs verschenen, gaat Kettel steeds meer de filmische kant op. Het zonnige ‘Why Aren’t We Talking’ is afkomstig van ‘Yellow Baron’ op Split LP #2, vol stuiterende beats en catchy melodietjes.
 15. Hydrus – Lamar
  Herman Wilken en Almer Lücke maken als Hydrus gloedvolle elektronica. Hun achtergrond in sonologie bezorgt ons kristalheldere producties, meest recentelijk met het album ‘Interleaves’.
 16. Legowelt – Madeira Osprey
  De immer productieve Legowelt neemt eind dit jaar een plaatkant van de Narrominded Split LP Series voor zijn rekening. De producties van Legowelt en zijn talrijke aliassen oogsten al jaren veel succes op de dansvloer, maar zijn met hun melancholieke synthlijnen en diepe drumpartijen ook aangename luistertrips.
 17. Cor Fuhler – Draaimolen
  Improvisator, componist en uitvinder Cor Fuhler werkt met piano’s, synthesizers en zelfgebouwde instrumenten zoals de keyolin. Ook voor dit nummer bespeelde Fuhler het binnenwerk van de piano.
 18. Gone Bald – Bella’s Lullaby
  Het Amsterdams noiserock-instituut Gone Bald bracht twee cd’s uit bij Narrominded, het eclectische ‘Exotic Klaustrofobia’ en de tour de force ‘100 Ways To Become Cool’, waarvan het zwoele ‘Bella’s Lullaby’ afkomstig is.
 19. Boutros Bubba – Chew
  Bassist/zanger Freddy Mercury, gitarist/zanger P. Spoelstra en drummer Vreselijk Ongeluk combineren liefde voor 70’s rock, country, noiserock, mathrock met haat tegen 70’s rock. Hun eerste volledige album ‘National Anthems’ verscheen eerder dit jaar.
 20. Accelera Deck – Landfall Tusk
  Onder de naam Accelera Deck maakte de Amerikaan Chris Jeely aanvankelijk elektronica, maar later muteerde zijn muziek richting drone en post-folk. Zijn bijdrage aan de Narrominded Split LP serie stamt uit de tijd van deze verandering.

Download

Alle informatie om deze compilatie te downloaden is te vinden in Gonzo (circus) #93 die je los kunt kopen of kunt kopen via onze webshop. Veel luisterplezier!

Win de volledige catalogus van Narrominded, kijk snel op pagina 66 van Gonzo (circus) #93

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!