728x90 MM

Mixtape Monday: Son Zept

Son Zept - nom de plume van de Noord-Ierse slaapkamerproducer Liam McCartan - droomde tijdens het samenstellen van zijn mixtape van een eigen radioshow.
Son Zept

Son Zept – nom de plume van de Noord-Ierse slaapkamerproducer Liam McCartan – droomde tijdens het samenstellen van zijn mixtape van een eigen radioshow.

Op ‘A’, zijn debuut-ep, toont Son Zept uit Belfast in slechts 35 minuten waar de toekomst van hedendaagse elektronica ligt. Hij stuitert in zeven nummers van ambient house naar techno, breakbeat en polyritmische BPM-waanzin. Zijn deconstructed club-muziek kwam al langs in sets van Objekt en Avalon Emerson.

Liam McCartan maakt niet alleen muziek. Hij werkt ook aan een doctoraat muziekcompositie aan de Sonic Arts Research Centre (SARC) in Belfast. ‘In mijn proefschrift gebruik ik vaak de term post-club om artiesten aan te duiden als Objekt, Aphex, Floating Points, Laurel Halo en Burial. Dat zijn artiesten die zodanig bekend zijn met elektronische muziek dat ze er moeiteloos de grenzen van opzoeken en het tot iets compleet nieuws kunnen transformeren. Ik streef ernaar om tot diezelfde categorie te behoren.’

‘Deze mixtape combineert mijn muziek en muziek die me beïnvloedde bij het maken van mijn recente releases. Sommige gaan helemaal over de sfeer die wordt opgeroepen, andere hebben dan weer perfecte drums of een ‘alles kapot’ gevoel. Het gaat van pure schoonheid tot zeer schurende muziek. Sommige nummers springen van de ene kant van dat spectrum naar de andere kant. Ik heb de mix beperkt tot ongeveer 50 minuten en ook behoorlijk elektronisch gehouden. Anders had ik me ook nog verloren in het bloedstollend mooie orgelwerk van Kali Malone of de grindcore van Full of Hell of de zwoele percussie van Eli Keszler of … Ach, had ik maar een programma op de radio!’

Playlist

Son Zept – Neverberry (Q2B/Resist-AV)
Burial – Nightmarket (Young Death / Nightmarket EP/Hyperdub)
Lyra Pramuk – Tendril (Tendril EP/Bedroom Community)
Zamilska – Duel 35 (Untune/Zamilska)
MF DOOM – Vomitspit (Zander + Greed Remix) (Mm.. Food/ Rhymesayers Entertainment)
Floating Points – Apoptose pt. 2 (Crush/ Ninja Tune)
Autechre – foldfree casual (elseq 1-5/Warp)
E-Saggila – Pattern Obligation (My World My Way/Northern Electronics)
Gazelle Twin – Little Lambs (Pastoral/Anti-Ghost Moon Ray)
Honnda – Binaca Raptor (Maraschino Mic Drop/Orange Milk)
Refreshers – How Bout U? (How Bout U? EP/Refreshers)
Smog – Abschluss SCAN (Sequel’70/Oqko)
Son Zept – Cold
Eprom & G Jones – Daemon Veil (Daemon Veil/Deadbeats)
Son Zept – Unlearn
DOMi – Omnisphere Demo
Son Zept – Radio Silence (A/Resist-AV)

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!