728x90 MM

Mixtape Monday: Mind The Gap Redux #6

Katrien Schuermans stelt sinds januari 2018 geregeld een online mixtape samen: Mind The Gap Redux.

Ze is een eindeloze muziekvreter die alle genres doorkruist op zoek, samen met Tomas Busser, naar de beste tracks voor de mooiste Mind The Gap. Dit is haar selectie.

In deze zesde aflevering o.a. Moses Sumney, Itzel, T. Gowdy, Otik en Ekman.

Moet er nog ambient zijn? Gaat de dansvloer nog wel donkere beats lusten? Nee, deze mixtape geeft geen antwoord op deze vragen. En de beats kleuren ook niet zo donker, maar het is ook nog steeds geen happy house.

Die ambient, die scheurt heel oncomfortabel hard. Moses Sumney als de vreemde eend in de bijt. Itzel die door New York Haunted naar voor wordt geschoven met de dwingende vraag ‘waarom luistert niemand naar hem’. Wel, ik doe het! Nu toch! En iedereen die luistert, die gaat straks ook even Itzel checken. Of Otik, een naam die de voorbije twaalf maanden meer en meer in mijn inbox opduikt. ‘In Order To Care’ is de gigantische verzamelaar die R&S Records op 1 mei op bandcamp zette om de Britse NHS te steunen.

Auscultation heeft een hele goede review op Pitchfork gescoord. Alien Jams brengt maar sporadisch platen uit, maar deze van Hoshina Anniversary, mooi ding. Northern Electronics heeft nu wel wat overdreven met de immense compilatie ‘Scandinavian Swords III’. Daarom dat er ook 2 tracks uit geplukt werden. Er staat veel op die verzamelaar. C. Lavender had me meteen ingepalmd en ik word er steeds zo oncomfortabel van.

Uit de DFA-stal, maar met een veel eigenzinniger geluid en druk aan het werk, dat is Gavilán Rayna Russom. Er volgt nog binnenkort, maar onder een andere naam. Wie zoekt die vindt (Black Meteoric Star). Rest er nog de elektro van Legowelt en Ekman. En T. Gowdy, een verrassing op Constellation.

Playlist

Noah Gibson – Returning (Scandinavian Swords IIII: Atlas of Visions Pt. I / Northern Electronics)
Gavilán Rayna Russom – Sarafina Calls Because the Police are Beating People (for Brian C.) (Secret Passage / Voluminous Arts)
Moses Sumney – Me in 20 Years (græ / Jagjaguwar)
C. Lavender – Remedy Potion Extraction (Myth Of Equilibrium (Editions Mego)
Anita Falk – Spinal Cord (Scandinavian Swords IIII: Atlas of Visions Pt. I / Northern Electronics)
Itzel – Circleofyou (Scelero / New York Haunted)
T. Gowdy – No Wave II (Therapy With Colour / Constellation)
Hoshina Anniversary – Odoriko (Odoriko / Alien Jams)
Otik – Apollon (eleVAte Vol.1 / DEXT Recordings)
Ekman – Kronkel (Kronkel / Shipwrec)
Legowelt – Vamparch (Tips For Life / Nightwind Records)
Auscultation – Flottant ( III / 100% SILK)
Call Super – Life In The Melted Model (In Order To Care – R&S Records)

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!