728x90 MM

Mixtape Monday: Mei in Het Bos

Redacteur Stijn Buyst is een regelmatig bezoeker van Het Bos in Antwerpen. In deze mixtape blikt hij terug op de maand mei die had kunnen zijn.

Redacteur Stijn Buyst is een regelmatig bezoeker van Het Bos in Antwerpen. In deze mixtape blikt hij terug op de maand mei die had kunnen zijn.

Antwerpen, 2020. Ook mei is weer voorbij en weeral viel er een maand lang geen bal te beleven in Het Bos. Spijtig, want net naar die meimaand van Het Bos keken we in het bijzonder uit. Het is niet anders en dus brouwden we er maar een mixtape van: één track voor elke band die we hadden willen zien, ruwweg in de volgorde dat de concerten gepland stonden. Eén keer wijken we daar van af: Scout Niblett mag deze mixtape openen, in de hoop op een beetje comic relief. Onze eventuele excuses aan wie iemand verloren heeft aan dat lelijke virus en er niét mee kan lachen.

Door gewoon van 1 naar 31 mei te mixen valt des te meer op hoe bijzonder divers de programmatie van Het Bos altijd weer is. Van de Belgische eeuwige voorlopers van Aksak Maboul, over de woestijngrooves van Tamikrest, langsheen Jackie Lynn, Big Business en Sex Swing: het enige peil dat op de programmatie van Het Bos getrokken kan worden is dat van kwaliteit. Niet alle bands die afgelopen maand in Het Bos zouden aantreden haalden de mixtape. Het Delta Wave festival dat afgelopen weekend zou doorgaan was iets te omstandig geprogrammeerd om in zijn geheel in de mix te draaien, maar wordt vertegenwoordigd door Ōgon Batto. Wie alsnog alle artiesten wil horen die op Delta Wave zouden gespeeld hebben, afgelopen weekend, kan de Delta Waves compilatie kopen, voor een luttele zeven euro (of meer, natuurlijk).

Een saluutschot aan wat de mooiste maand van 2020 had kunnen zijn…
Ober, een Bosbier aub.

Playlist

Scout Niblett – Your Beat Kicks Back Like Death
Aksak maboul – Tout a une Fin
Africa Negra – Aninha
Big Business – Heal the Weak
A Band Called E – Sunrise
Sunburned Hand of the Man – Headless
Jake Xerxes Fussel – Drinking of the Wine
Jackie Lynn – Dream St.
Sex Swing – Betting Shop
Show Me The Body  – Forks and Knives
Tamikrest – Timtarin (feat. Hindi Zahra)
Ōgon Batto – Temple Tennis

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!