728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: State-X New Forms

Luister naar onze Mixcloud Monday om perfect voorbereid te zijn op de elfde editie van het State-X New Forms festival komend weekend in Den Haag.

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014 vindt de elfde editie van het State-X New Forms festival plaats in en rond het Haagse Paard van Troje.

Het internationaal georiënteerde festival schetst met tientallen acts een beeld van het brede aanbod op underground- en experimenteel muziekgebied, en wil de verbintenissen tussen heden, verleden en verschillende kunstdisciplines zichtbaar maken. Deze onderhuidse verbintenissen geven State-X New Forms (SXNF) zijn onderzoekende, onvoorspelbare en spannende karakter.

Vrijdagavond 12 december staat in het teken van jazz, improvisatie, wereldmuziek, leftfield electronica en hip hop. Met onder andere Dawn Of Midi, Kyteman Orchestra, K-X-P, Songhoy Blues, Knalpot en Xylouris White op die eerste dag.
Zaterdag 13 december zoekt SXNF de extremen op. Aan de ene kant kun je je verliezen in decibelrijke diepten van de duistere kanten van het muziekspectrum, terwijl je op dezelfde momenten kan genieten van de meest rustgevende en melancholisch zielenroerselen denkbaar. Die extremen moeten komen van Atari Teenage Riot, Mouse On Mars, Dans Dans, Thus Owls, Mannheim en nog een pak anderen.

De mixcloud verkent dit spanningsveld en zet een aantal van de genoemde genres schurend en kloppend tegenover elkaar.

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!