728x90 MM

Mixcloud Monday: Slagwerk

Slagwerk is een Brussels collectief, op de voorgrond van de Belgische experimentele club scene. Tijdens het maken van deze mixtape werd een auto in brand gestoken.

Sinds enkele jaren staan ze op de voorgrond van de experimentele hedendaagse club scene in België. We hebben het over Slagwerk. Dit in Leuven ontstane collectief opereert momenteel vanuit Brussel.

Naast muziek ijveren ze ook een kwalitatieve esthetische ervaring na, door in te zetten op artwork en visuals. Op esthetisch vlak zijn ze volgelingen van de ‘metamoderne internetcultuur’ in al zijn post-alles glorie. Sinds 15 maart is er ook een label toegevoegd aan het Slagwerk collectief, met als eerste release de Unshielded EP van ssaliva.

Voor Gonzo (circus) maakte ze deze mixtape, die door een ongebruikelijk voorval iets later arriveerde. We laten het ze zelf even uitleggen:

“…

This one hour mixtape arrived with a little delay due to a car that was set on fire right in front of our studio during the first recording session. This uncommon happening in our usually quiet district kept us on the street for the rest of the evening before going to bed. 

The mix contains a few unreleased bits as well as a premiere of the second Slagwerk release by Plate De which should see the light in a couple of weeks. 

…”

Playlist:

simon sterling – news & information
tarzana – pho anlien amphibian beat
vdr dumera – wucotwasuh
toiret status – #45
internazionale – supporting nature
olan monk – unrequited
ana bogner – interspace in both ways
torn hawk – crows everywhere
meadowlands – mt sutro
david rippy & stephen rippy – iwillbeatonyourbehind
terrorriba – hero
plate de – vissersduel
celestial rtax – aura cleansig
r hunter – rekhokot
ex continent – simav
flora yin-wong – murmures
bookworms – oakland06
nico niquo – space inside your head
midori hizano – close to life

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!