728x90 MM

Mixcloud Monday: Lieven Martens

Op 18 en 19 april is het fijn vertoeven in Permeke. Label Edições CN neemt er de teugels in handen met onder meer Floris Vanhoof, Roman Hiele en Christina Vantzou. Lieven Martens maakte een mixtape ter uitnodiging.

Donderdag 18 en vrijdag 19 april organiseert label Edições CN een tweedaags auditief avontuur in Bibliotheek Permeke. Ter introductie van de showcase vol exotische veldopnamen en experimentele klanken draaide Lieven Martens een mixtape in elkaar voor Gonzo (circus). 

Een voorbijrazende vrachtwagen, eenzame rotsformaties, gierende windvlagen en zingende kanaries vormen op Edições CN de auditieve lijm tussen de verschillende acts. Floris Vanhoof komt er zijn nieuwe plaat/boek ‘The Fluid Computer’ voorstellen. Daarnaast zal zijn installatie ‘Talking Gongs’ je begroeten bij de ingang, in de vorm van twee dialogiserende concertgongs. Christina Vantzou componeert samen met John Also Bennet gedetailleerde elektronische landschappen en Andrew Pekler gooit hoge ogen met zijn recent verschenen Phantom Islands-installatie.

Verder komt Roman Hiele een eerste inkijk in zijn ‘work in progress’ bieden, met klassieke miniaturen en melodieën in de gekende stijl van deze Antwerpse elektronische componist. Kunstenaar Ken Verhoeven verzorgt mee de beelden en maakt een uniek werk voor de bibliotheek dat nadien kan worden uitgeleend. De bibliotheek zelf wordt helemaal ingepalmd en verwerkt in het concept. Verspreid over Permeke kan je op zoek gaan presentaties en foto stills  en genieten van intieme luisterstations. 

Over de mixtape en muziekkeuze had Lieven Martens nog dit te vertellen:

“…

Momenteel bevind ik me in de luchthaven van Ponta Delgada, een stad op São Miguel in de Azoren, en wacht ik op mijn zwaar vertraagde vlucht naar het vasteland. In deze eilanden van zee, groen en storm is het altijd afwachten.

Ik stelde deze mixtape samen tijdens het drinken van een veelheid aan Delta koffies. Een samenraapsel van Japanse klanken en Luso klassiekers. Met een afslag via enkele Highlife hits komen we aan in Kumasi bij de locale voetbalploeg én trots Asante Kotoko. Eindigen doe ik met een boodschap aan iedereen: “You’re my number One”!

…”

Playlist:

 1. Chiemi Manabe – ‘彼をかえして’
 2. Nuno Canavarro & Carlos Maria Trindade – ‘The Truth’
 3. Sétima Legião – ‘Sete Mares’
 4. Koji Ueno – ‘Movement Peripetuels’
 5. Lieven Martens – ‘de Openingszin’
 6. Antonio Variações – ‘Sempre Ausente’
 7. J.A. Adofo & The City Boys International – ‘Ade Asa’
 8. Nana Ampadu – ‘Hine Me’
 9. Rev. Isaac K Botwe – ‘Asante Kotoko club song’
 10. Angel Love – ‘Awurade Beka Yen Ho’
 11. Pat Thomas – ‘Asante Kotoko’
 12. Takashi Kokubo – ‘Before you dream’
 13. Conlon Nancarrow – ‘Study #45b’
 14. Susan – ‘You’re my number one’

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!