MIXCLOUD MONDAY: Le Guess Who?

Grootheden betreden dit jaar de planken van Le Guess Who?. Duitsers, Turken, en alles wat er tussenin zit is te aanschouwen van 20 tot en met 23 november in de binnenstad van Utrecht en dat zal er niet zacht aantoe gaan. Deze week warmt de Mixcloud van Barry Spooren van Le Guess Who? onze oren alvast op.

Grootheden betreden dit jaar de planken van Le Guess Who?. Duitsers, Turken, en alles wat er tussenin zit is te aanschouwen van 20 tot en met 23 november in de binnenstad van Utrecht en dat zal er niet zacht aantoe gaan. Deze week warmt de Mixcloud van Barry Spooren van Le Guess Who? onze oren alvast op.

“Beginnend met Duitse industrial pioniers Einstürzende Neubauten en eindigend met Turkse zangeres en politiek activiste Selda Bağcan, is deze mixtape bedoeld als korte tour door het programma van Le Guess Who? 2014: Einstürzende Neubaten zal het festival op donderdagavond openen, Selda zal groots afsluiten op zondag en voor het eerst in vijftien jaar weer te zien zijn in Nederland.
Tussendoor volgt deze mix de tijdlijn van het festival en wordt de diversiteit uitgelicht, van het Nederlandse The Afterveins via New Yorkse legende Silver Apples die hun tijd ver vooruit waren, de Keniaanse Ogoya Nengo; geboren in de jaren ’30 en nu voor het eerst op tour buiten eigen land, cultheld Dr. John uit New Orleans en componist en producer William Basinski (onder andere bekend van The Disintegration Loops). Maar ook indieheld Mac DeMarco, pianist Hauschka, de geweldenaren van Michael Gira’s Swans (die zelf ook een driedaags programma cureert op Le Guess Who?) en Warp Records’ Autechre zijn straks live te aanschouwen.
Een programma kortom waar de afgelopen tijd veel zorg, tijd en aandacht aan is besteed en waarvan het een genoegen is nu een korte tour aan te bieden als voorproef voor wat er van 20 tot en met 23 november allemaal te beleven valt in Utrecht.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!