728x90 MM

Mixcloud Monday: Gea Brown

Gea Brown, een Italiaanse DJ met een voorliefde voor kunstgeschiedenis, brengt in haar sets de eerste elektronische muziek en het Amerikaanse minimalisme van de jaren zestig samen met de klanken van hedendaagse elektronische en elektroakoestische muziek. Dat doet ze ook in deze – korte – mixtape, die fragmenten van 1970 tot 2016 bevat. Ze maakt ook deel uit van het audio-visuele project Alpin Folks. Deze mixtape is gebouwd rond ‘Breadwoman & Other Tales’ van Anna Homler en Steve Moshier, een album dat in februari 2016 verscheen.

“Breadwoman (Anna Homler) is een verhalenverteller, ze is zo oud dat ze in brood veranderd is. Toen ik voor het eerst naar Breadwoman luisterde was ik getroffen door haar magische stroom van ritmisch pruttelende fonemen. Ze zingt in een onbekende taal en ze is in staat om de meer mytische delen van onszelf te ontsluieren.

In deze mixtape probeerde ik om mensen deze archaïsche energie die uit haar klank komt te laten voelen. Alle samples en tracks die vóór ‘Sirens’ komen (een track uit ‘Breadwoman & Other Tales’, die in deze mixtape naar het einde toe, op 23 minuten aan bod komt, SH) zijn bedoeld om de luisteraar klaar te maken voor de epifany, de openbaring, van haar stem.

De set werd live uitgevoerd op het Hand Signed Festival (Sala Vanni, Firenze), voor de live set van Beatrice Dillon, op 29 april 2016.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!