728x90 MM

MIXCLOUD MONDAY: Denovali Swingfest

Ben Frost
Ben Frost

Het Denovali Swingfest is tegenwoordig een driekoppig monster, met edities in Essen, Londen en Berlijn. Eind deze week vindt het moederfestival in Essen plaats, verspreid over vier dagen. Met namen als James Holden, Ben Frost (Gonzo #95) en Thee Silver Mt Zion Memorial Orchestra (Gonzo #60) kunnen we spreken van de meest ambitieuze affiche tot nu toe. De Geluidsarchitect stelde speciaal voor Gonzo (circus) een mixtape samen. 

Er zijn deze editie een aantal accentverschuivingen: het overgrote deel van de affiche wordt bevolkt door klinkende namen in elektronica en hedendaags klassiek; de speels-tegendraadse rockgroep The Samuel Jackson Five is een eenzame uitzondering, en sludge, op vroegere edities een vaste waarde, is in geen velden of wegen te bekenen. Voor scheurende gitaren is het wachten op A Silver Mt Zion, dat zondag afsluit.

Hoe dan ook moet de affiche van dit jaar de trouwe Gonzo (circus)-lezer opnieuw als muziek in de oren klinken: naast de eerder vermelde namen zijn er nog onder meer Bohren & Der Club Of Gore (Gonzo #61), Sebastian Plano (Gonzo #118), Greg Haines (Gonzo #81), The Haxan Cloak (Gonzo #105), Demdike Stare (Gonzo #101) en Federico Albanese. Ten bewijze stelde De Geluidsarchitect een mixtape samen.

Het Denovali Swingfest, van donderdag 2 tot en met zondag 5 oktober 2014, in het Duitse Essen, een uurtje of twee-drie rijden van Brussel en Amsterdam.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!