728x90 MM

Mixcloud Monday: Crat

Jonathan Cant aka Crat, runt het Belgische label Montage. In de overige uren orkestreert hij het nachtleven. Als dj onder de naam Crat en als co-organisator runt hij Kavir.

Jonathan Cant dwaalt al enkele jaren rond in de krochten van het Belgische nachtleven. Onder de naam Crat staat hij achter de draaitafels en tussen de overgebleven uren organiseert hij feesten en runt hij het label Montage. 

In Gonzo (circus) #151 wordt Crat als mede-organisator voor de serie ‘mobiele curatoren collectieven’ geïnterviewd over Kavir. Dit kunst- en feestconcept zet in op de overdracht van ideeën en inspiraties tussen België en Iran. Montage bracht platen uit van Partners en Épong en brengt op 11 mei de compilatie EP, Urgent Music Vol.1 uit. Om dat te vieren komt Montage samen met Italiaans label Rest Now! naar LaVallée in Brussel

Over de mixtape en muziekkeuze had Jonathan Cant nog dit te vertellen:

“…

Ik zie mixtapes of radio-mixes altijd als een kans om een aantal tracks te spelen die ik apprecieer maar die ik niet in mijn sets op de dansvloer weet te draaien. Zo’n mixtape draait meestal uit op spelen met samples en ambient-tracks. Tevens vind ik het belangrijk om een verhaal doorheen een mix te steken waarbij je niet blijft steken in één sfeer, om een balans te vinden tussen intense en minder intense momenten. Op die manier krijgen tracks een nieuw gewicht die ze binnen het originele album of EP niet kregen. Ik blijf het format van de mixtape een fascinerend concept. Je leid mensen op een auditieve tocht doorheen een verhaal.

In deze korte tape zitten een aantal artiesten die ik enorm apprecieer, de voor de hand liggende zijn Varg, Tim Hecker & Batu, maar anderzijds zit er ook een Avbvrn remix van een N1L track in én een originele N1L track die ik al lang ergens in wou steken. Spooky J op het Ugandese Spooky Shit voorziet ons dan weer van een killer juke track, recht uit Kampala, terwijl een old-school Nkisi nummer op Doomcore Records de hardcore-toets voor haar neemt. Tevens zit er een track in van Kelman Duran zijn laatste release, die echt een aanrader is, en één van de geweldige tracks die Quirke de laatste tijd op zijn bandcamp zet.

…”

Playlist:

crat – (untitled & unreleased)
Tim Hecker – Music For Tundra, Part 1
N1L – Fernweh (Avbvrn remix)
Age Coin – Damp
N1L – Hazy One
Partners – We are such stuff as dreams are made on (unreleased)
Rune Bagge – Coup D’Etat
Nkisi – Code Intruder
Kelman Duran – They are afraid of her
Quirke – Goxtry19
Varg & Croatian Amor – They Took Turns Lifting One of Their Own
LOFT – this world is sick my heart feels it [ s_o 2 ic3peak 4eva ]
Batu – Groundwork

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!