728x90 MM

Mixcloud Monday: 2020 terugblik

Social Distancing

We blikken op deze zonnige maandag van 25 mei alvast terug op de mixtapes die het afgelopen jaar werden ingeblikt door festivals, artiesten en natuurlijk onze eigen redactie. Van gierende metal en opwindend nieuw Belgisch/Nederlands geluid tot een beukende clubset en festivalfavorieten. 

Mind the gap redux 5 + 6

Redactiemedewerker Katrien Schuermans bundelt om de zoveel tijd het beste wat haar postvak binnenschuift in haar Mind The Gap Redux mixen. De laatste maanden konden heel wat duistere, verkwikkende, intrigerende of gewoonweg steengoede tracks haar bekoren. Deze mixtapes zijn haar selectie.

Sex swing

Londense noiseband Sex Swing sprak voor Gonzo (circus) editie #157 met ons. Saxofonist Colin Webster ging ten raden bij de rest van de band voor de nummers op deze eclectische mix.

Grensgeluiden 1 + 2

Tomas Busser stelt met Katrien Schuermans Mind The Gap samen, maar heeft ook een plaats in zijn hart voor nieuwe Belgische en Nederlandse muziek. Die verzamelde hij in deze mixtapes, want ook op eigen bodem wordt er onwijs veel goede muziek gemaakt. 

Xav at the controls

Xavier Benoit, drummer bij Blackup, stelde deze mix samen. Haastig, maar met veel liefde en kennis samengesteld op de spoedafdeling van een ziekenhuis te Gent om drie uur in de ochtend.

Het clubhuis #1

Elke vier maanden presenteert Gonzo (circus) met Het Clubhuis een mixtape tot de nok gevuld met nieuwe elektronische muziek. Goed voor een stevige danspas doorheen huiskamer en keuken, nu we het zonder danstempels moeten stellen. Samengesteld door redactieleden Florian Strik, Katrien Schuermans en Tomas Busser.

Headbangers Extravaganza

Gonzo (circus)-medewerkers Niels Tubbing en Serge De Pauw zien het graag donker en rauw. En met veel gitaargeweld. Dit is hun kijk op de wereld der edelmetalen.

Rewire Festival

Rewire Festival moest deze editie jammer genoeg in de koelkast zetten tot volgend jaar. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten en leverden deze mixtape af.

Tartarus Records

Al meer dan 10 jaar stuurt Tartarus Records vanuit het Nederlandse hoge noorden kwaliteitstapes de wereld in. Richard Postma en Gerald Timmermans brengen niet zomaar cassettes uit, maar maken er gewilde verzamelobjecten van.

David Roback + Andrew weatherall

We moesten in 2020 ook jammer genoeg al afscheid nemen van meerdere grote muzikale helden. Naar aanleiding van het overlijden van David Roback en Andrew Weatherall publiceerden we deze mixtapes om nog een laatste hulde te brengen.

Kraak Festival

Kraak Festival kon wel nog doorgaan dit jaar. Wij kijken alvast heimelijk uit naar de volgende editie. Ter optimale voorbereiding voor het publiek, maakte de organisatie deze mix die kraakt van het Kraak.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!