728x90 MM

Mind The Gap #144

Mind The Gap 144 selecteerde het kruim met dit keer een stevige portie rock, Jemense bruids- en folksliederen en gevaarlijke noise, jazz en elektronica.
Mind The Gap 151

1. Transistorcake
Cocktail Op.2

Cocktail
Eskimo Recordings
Het Gentse Transistorcake schrijft de ideale soundtrack voor de zomer. Kitscherige jaren 1980-synthgeluid en cocktails. Liefst aan het zwembad. Een zwembad is niet iedereen gegund, deze zomerse vibe dan weer wel.

2. T.Raumschmiere
Erich

Schaukelstuhl
Shitkatapult
‘Monstertruckdriver’ staat in ieders geheugen gegrift. Helaas zijn wij T. Raumschmiere nadien volledig uit ‘t oog verloren. Met het mini-album ‘Schaukelstuhl’ staat hij opnieuw klaar om op te vallen. Alleen niet met de grote, bombastische electro van weleer.

3. Vladislav Delay / Sly Dunbar / Robbie Shakespeare
(512)

500-PUSH-UP
Sub Rosa
Oud-gediende Vladislav Delay dook in Jamaica de studio in met het meest tot de verbeelding sprekende duo Sly Dunbar en Robbie Shakespeare, om wat drum en bass op te nemen. Met ‘500-PUSH-UP’, zijn derde album dit jaar, brengt hij een persoonlijke hulde aan de dub spirit. Het eindresultaat is een overtreffelijke dosis Jamaicaanse grooves, waar post-industriële en experimentele elektronica doorheen zindert.

4. GNOD & João Pais Filipe
Faca de Ar

Faca de Fogo
Rocket Recordings
Opgejaagd door de aanjakkerende percussie van de Portugees João Pais Filipe, bedwelmen krautrockers GNOD de luisteraar met repetitieve en psychedelische distortionlappen, waar bij tijd en wijlen een saxofoon snerpend doorheen weet te snijden.

5. Girls in Synthesis
Cause For Concern

Now Here’s An Echo From Your Future
Harbinger Sound
De release-datum werd enkele maanden opgeschoven maar eindelijk gaat dit brutale debuut van deze Britse punkband in de winkel liggen.

6. Crack Cloud
Tunnel Vision

Pain Olympics
MEAT MACHINE
Energieke rock met een hoofdrol voor de naargeestige staccato zangpartij, ogenschijnlijk gezongen door een drammende schoolmeester die zelf-reflectie bepleit. In afwachting van hun debuutplaat belooft deze vooruitgeschoven track een album dat boven het tegenwoordig dichtbegroeide rock-maaiveld uitsteekt.

7. Aisha Orazbayeva
Angharad Davies Circular Bowing Study (2012-2020)

Music for Violin Alone
SN Variations
Spaarzame vioolstudie van Angharad Davies, gespeeld door Kazachs violiste Aisha Orazbayeva in tijden van de Franse lockdown. Incidentele boventonen en flarden van melodie blijven ondergeschikt aan het suizen van de vioolaanstrijking

8. Kaboom Karavan
Patrulha

The Log and the Leeway
Miasmah
De mysterieuze, donkere contrabasklanken – alsof er iets op de loer ligt – die Bram Bosteels’ nieuwe muziekvertelling introduceren, zetten meteen de toon voor het beklemmende folkavontuur dat volgt.

9. Shiran
Qal Al Mouana – قال المعنى (feat. El Khat)

Glsah Sanaanea with Shiran
Batov Records
De Jemenitische, Israelische Shiran (met Iraakse roots) verlaat de poppodia en duikt in de archieven van de traditionele Jemeni bruids- en folkliederen. Op ‘Qal Al Mouana’ gaat ze voor een muzikale samenwerking met landgenoot El Khat.

10. Ellen Fullman & Theresa Wong
Harbors [excerpt]

Harbors
Room40
Het samenvloeien van Fullmans Long String Instrument (met snaren van zo’n twintig meter lang) en Wongs cello echoot galmend het waterthema op aankomend album [i]Harbors[/i]. Alvast een muzikale voorproef van ons gesprek met het duo in de volgende Gonzo (circus).

11. Modern Technology
All Is Forgiven

Service Provider
Human Worth
Door Chris Clarkes door de speakers knallende loeiharde, vervormde basgitaar, zijn geagiteerde zang, en de strakke klappen van drummer Owen Gildersleeves, ongetwijfeld de stevigste rocktrack op deze MTG.

12. Sly & the Family Drone
A Black Uniformed Strutting Animal

Walk It Dry
Love Love Records
Vervaarlijk banjert een gruizig jazz-beest rond tegen een decor van noisevlagen, terwijl de saxofoon alarmerend krijst. De Londense groep Sly & the Family Drone weet met deze nieuwe track een goede middenweg te vinden tussen herrie en groove.

13. Mathijs Leeuwis
Deconstruction II

Deconstruction
Galibier Records
Pedal steel gitaar vanuit Tilburg. Mathijs Leeuwis maakt ingetogen lange klanklandschappen waarin een wereld aan emoties is verstopt. ‘Deconstruction’ is de opvolger van zijn door wielerkoersen geïnspireerde reeks. Fietsen we nog naar de Galibier?

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!