728x90 MM

Mind The Gap #143

Met Tomas Busser ditmaal aan het roer en Katrien Schuermans als trouwe matroos, reist dit door Gonzo (circus) uitgestuurde team door zeeën en rivieren om nieuwe releases op te vissen.
Mind The Gap 151

Met Tomas Busser ditmaal aan het roer en Katrien Schuermans als trouwe matroos, reist dit door Gonzo (circus) uitgestuurde team door zeeën en rivieren om nieuwe releases op te vissen.

1. Maria Teriaeva
Paris Texas

Conservatory of Flowers
Hidden Harmony
Langzaam opschuimende elektronicabubbels van de Russische Buchla-adept Maria Teriaeva. Ongeveer zo kalmerend als kletterende regendruppels op je tentdak, vormt deze track een rustige en dromerige opmaat.

2. Kaitlyn Aurelia Smith
The Spine Is Quiet In the Center

The Mosaic of Transformation
Ghostly International
Het verhaal achter het album is een beetje bizar. Smith praat over een nieuwe gewoonte waarbij zij kleine stroomstoten door haar lichaam stuwt, net zoals elektriciteit door de modulaire synths stroomt. Muzikaal blijft ze trouw aan de ambientrijke wereld die ze al op ‘The Kid’ bracht. Maar misschien moeten we eens in die teksten duiken.

3. Methods Body
Quiet Pt. 3 – They Came Here

Methods Body
New Amsterdam Records
Het uit Portland afkomstige duo van John Niekrasz en Luke Wyland weet je met hun aanstekelijke elektronica en prikkelende polyritmes gestaag in te palmen en mee te krijgen. Een springerige en openbloeiende lentetrack.

4. Golden Diskó Ship
Ortolan

Araceae
Karaoke Kalk
De Berlijnse multi-instrumentaliste Golden Diskó Ship (Theresa Stroetges) begon tijdens een residentie in India aan haar vierde album ‘Araceae’. Ze liet zich inspireren door het ongemakkelijke gevoel dat te perfect lijkende natuurlijke schoonheid opwekt. Experimenterend in een eigen wereld brouwt Stroetges eigenzinnige, poëtische verhalen. Bizar en leuk plaatje.

5. Driss Hachim
Return To Orbit

African Space Command
New York Haunted
Debuterend Noord-Afrikaans talent Driss Hachim ontdekte een Underground Resistance-cd-r. Met die ‘Acid Rain’ als inspiratie ging hij aan de slag met een oude gekraakte versie van Reason om zelf ruwe en harde acid bangers te maken. Geen versieringen, geen gedoe, gewoon pure beats. Bubblegum iemand?

6. Cocktail Party Effect
Low / Rise

Cocktail Party Effect
Tectonic Recordings
Grime, bleep, breakbeat, bass music… een gedurfde mix neergelegd op het geraamte van UK Bass. Niet meer dan logisch dat dit gelijknamige debuut van Cocktail Party Effect (Eric Baldwin) een thuishaven vindt bij het legendarisch Tectonic Recordings. Supervet!

7. Sex Swing
The Passover

Type II
Rocket Recordings
UK-noise zoals die ergens eind jaren 1990 door de luidsprekers rolde, met bijna dezelfde oud-gedienden. Als alternatief voor de nieuwe lichting.

8. GRID
Brutal Kings

Decomposing Force
NNA Tapes
Overrompelende freejazz door leden van onder meer Battle Trance en Lydia Lunch Retrovirus. De schallende sax van Matt Nelson en overstuurde bas van Tim Dahl worden door drummer Nick Podgurski naar een noisy einde getikt.

9. Menzi
Zulu Warrior

Impazamo
Hakuna Kulala
Met zijn duistere en dreunende beats, levert de uit Durban afkomstige jonge gqompionier Menzi Shabane een beklemmende track af, door de artiest zelf tot ‘futuristische gqom’ gedoopt. De vervormde vocalen halverwege maken ‘Zulu Warrior’ tot een angstaanjagende nachtmerrie.

10. Markus Floats
Always

Third Album
Constellation Records
Gewoon luisteren. En geabsorbeerd worden door de klankenwereld die Markus Floats op ‘Third Album’ heeft gecomponeerd.

11. Aki Tsuyuko
Solitary Tiger

Aki Tsuyuko’s Room In Commend
RVNG Intl.
Na het intense middendeel van deze compilatie, brengt de Japanse Aki Tsuyuko met haar minimale composities ons weer in kalmer vaarwater. De frivoliteiten waarmee ze haar zalvende melodieën versiert, maken het geheel luchtig en aangenaam.

12. Golden Retriever and Chuck Johnson
Creosote Ring

Rain Shadow
Thrill Jockey
Trage en emotioneel geladen track gespeeld op basklarinet en LinnStrument (de MIDI die de elektronicamelodieën in dit lied zo glijdend en slepend maakt), subtiel aangevuld door de pedalsteel van Chuck Johnson. Alsof je een sirene vertraagd onder water hoort afgaan.

13. Eva Lindal & Anna Lindal
Χαλκίδα

Bäver
Plugged Records
Slepende viooltrack van de zussen Eva en Anna Lindal. De compositie is opgedragen aan hun grootvaders gelijknamige Griekse geboortedorp, en de geschiedenis van rouw en ballingschap die daaraan verbonden is.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!