728x90 MM

Merry Mixes 2017: Tom Wouters

"Ik zoek in cultuur altijd naar dingen die me raken, ik wil ontroerd worden." In een erg moeilijk jaar vormt dit lijstje de opsomming van de 10 dingen die Tom Wouters dit jaar op cultureel vlak troost boden en inspireerden.

Ik zoek in cultuur altijd naar dingen die me raken, ik wil ontroerd worden. In een erg moeilijk jaar vormt dit lijstje de opsomming van de 10 dingen die mij dit jaar op cultureel vlak troost boden en inspireerden.

Op 1 staat onvermijdelijk de catalogus van Smithsonian Folkways. Met een jaarabonnement kon ik naar hartenlust graaien in deze schat aan bluegrass, blues, country en folk. Veel dingen leren kennen, ik zal nog 100 Jaar nodig hebben om het allemaal te luisteren. Op muziek vlak vooral geraakt door Elverums rouwplaat en Ryland Bouchard die nog steeds de mooiste trieste muziek ter wereld maakt. Swingen was het op het concert van gospelgroep The Como Mamas. Qua papier was ik erg onder de indruk van Saunders’ debuutroman, al ben ik nu al benieuwd naar wat Yuri Herrera in de toekomst nog zal schrijven. En hoewel zijn nieuwste album mij toch wat op mijn honger liet, is Sam Amidon live zien altijd de moeite. Op beeldend vlak vooral Alec Soth leren kennen, een fotograaf naar mijn hart.

 

  1. Smithsonian Folkways (muziek)
  2. Concert Sam Amidon met Kamerorkest Brugge in Stadsschouwburg Brugge – 4 maart 2017 (Concert)
  3. George Saunders – Lincoln in The Bardo (boek)
  4. Phil Elverum – A Crow Looked At Me (muziek)
  5. W.G. Sebald – Vertigo (boek)
  6. Saba Lou – Planet Enigma (muziek)
  7. Alec Soth, Gathered Leaves (FoMu) (fotografietentoonstelling)
  8. Yuri Herrera – Mexicaanse trilogie (boek)
  9. Ryland Bouchard – Whalers (muziek)
  10. The Como Mamas – 2 november – De Singer, Rijkevorsel (concert)

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!