728x90 MM

Le Guess Who? 2015 update

Kamasi Washington, Ariel Pink, Lightning Bolt, METZ & Jerusalem In My Heart + SUUNS

Op deze allerheetste 1 juli ooit komt Le Guess Who? met een aantal nieuwe namen waar wij het nog warmer van krijgen: Kamasi Washington, Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, Mikal Cronin, Ariel Pink, Lightning Bolt, METZ en Jerusalem In My Heart.

Op deze allerheetste 1 juli ooit komt Le Guess Who? met een aantal nieuwe namen waar wij het nog warmer van krijgen: Kamasi Washington, Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, Ariel Pink, Lightning Bolt, METZ en Jerusalem In My Heart.

Kamasi Washington
Kamasi Washington

Kamasi Washington heeft net de zomerplaat van 2015 uitgebracht: The Epic is een fenomenale trip in de wereld van deze Amerikaanse componist en saxofonist die onder andere met Kenny Burrell, Kendrick Lamar, Flying Lotus en Wayne Shorter speelde. Hij was ook lid van Young Jazz Giants. Voor The Epic – uit op Brainfeeder – verzamelde hij een indrukwekkende groep collega’s. En geen nood: ook in november zal dit nog cool én hot klinken. Je leest een interview met hem in de Le Guess Who?-special in de september-editie van Gonzo (circus).

Ariel Pink

De fervente Gonzo (circus)-lezers bij Le Guess Who? maken ons helemaal blij. Veel van onze favoriete bands die we de afgelopen jaren interviewden staan dit jaar allemaal samen op Le Guess Who? Zoals het Canadese METZ dat met het nieuwe album toch wel heel erg goed aan de weg blijft timmeren, terwijl Jerusalem In My Heart (luister zeker ‘Mo7it Al-Mo7it’) samen met Suuns naar Utrecht komt.

NOISE

Vanavond gaan we naar Lightning Bolt in OCCII – hoe luid het was in Het Bos in Antwerpen lees je elders op deze blog – maar je kunt Lightning Bolt simpelweg nooit te vaak zien. En wellicht gaat het er net zo luid aan bij A Place To Bury Strangers en Viet Cong. 

Verder brengt Mikal Cronin brengt op Le Guess Who? de première van een unieke performance waarbij zijn pure popsongs worden aangevuld met arrangementen voor strijkers en blazers. Et il fera trop trop chaud met het legendarische Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, dat een euforische mix van funk, soul en afrobeat met Vodoun-ritmes brengt.

Alle info & tickets: www.leguesswho.nl.

Le Guess Who? vindt plaats van 19 tot 22 november op diverse locaties in Utrecht.

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!