728x90 MM

Kunst- en techfestival Fake Me Hard schiet 30 juni uit de startblokken

Vanaf 30 juni kan je in het AVL Mundo in Rotterdam het Fake Me Hard-festival bezoeken. Info en tickets via Fake Me Hard.

Vanaf 30 juni kan je in het AVL Mundo in Rotterdam het Fake Me Hard-festival bezoeken. De tentoonstelling loopt van 30 juni tot 15 augustus en focust zich op de impact van big data, algoritmes, deepfakes en fake news op ons leven.


Eind volgende maand is het zover, dan opent het Rotterdamse festival Fake Me Hard zijn deuren voor het grote publiek. Het festival is een fysieke en interactieve tentoonstelling met meer dan 40 kunstwerken, performances en debatten die de complexe digitale werkelijkheid van de 21ste eeuw in kaart willen brengen.

‘Mens en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar inmiddels zijn we de grip behoorlijk kwijtgeraakt,’ luidt het in een officiële persmededeling. Door onze gemakzucht hebben we onszelf gewillig slaaf gemaakt van big tech. ‘We moeten onze identiteit en bewegingsruimte opnieuw bevechten in een taal van nullen en enen die niet langer de onze is.’

Pinar Yoldas The Kitty AI 2016 Photo by Woidich Hannes 1
The Kitty AI: Artificial Intelligence for Governance – Pinar Yoldas, 2016

Op de vernieuwde website van Fake Me Hard kan je de eerste 15 kunstenaars zien, waaronder Pinar Yoldas, Marnix de Nijs, Joris Strijbos en Joey Holder. Op de site zelf kunnen bezoekers zich voorbereiden door te snuisteren in de thema’s of ‘verhaallijnen’ waarover de expositie je wil laten reflecteren: Meet the Algorithms, Neon Gods,Fake Me Hard,Team Human en Under his AI.

Meer info op fakemehard.nl, tickets verkrijgbaar via de website.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!