728x90 MM

TIP: Sonic Soirée #23 met Low Vertical, Afterpartees en Madensuyu (Brakke Grond, Amsterdam, 13/02/2014)

Het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam organiseert op 13 februari een nieuwe clash tussen bands uit Vlaanderen en Nederland. Zoals altijd belooft het opnieuw een spannende clash te worden.

Low Vertical
Low Vertical

De avond opent met de dromerige indietronica van Low Vertical. Vorig jaar verscheen hun album ‘We Are Giants’. Onze (mb) schreef daar toen over: “Deze plaat bewijst eens te meer dat de band wel degelijk potentie heeft. Het recept werd niet gewijzigd. Aan de basis liggen nog steeds intieme luisterliedjes die met een flinke scheut elektronica verfraaid worden. De songs klinken wel volwassener … en snijden dieper in de ziel.”

Onlangs maakte het uit Horst, Nederlands Limburg, afkomstige Afterpartees indruk tijdens Noorderslag. Dat deden ze met hun mix van powerpop en garagerock. Op 13 februari mogen ze in de Brakke Grond de Nederlandse kleuren komen verdedigen.

De avond wordt afgesloten door het duo Stijn De Gezelle en Pieterjan Vervondel, beter bekend als Madensuyu. Onlangs verscheen hun epische nieuwe album ‘Stabat Mater’. Een album dat door onze (mb) – opnieuw hij – als: “‘Stabat Mater’ herleidt muziek tot de essentie, tot een haast dierlijk oergevoel. Op een organische, bijna lijfelijke manier, schurken de nummers aan tegen klassieke muziek, nachtelijke folk en elektronica.”

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!