728x90 MM

Klankstappen: de wereldvisie van snackbarhouders en hangjongeren in 3D

Met De Breuktocht voeren Weerthof & Pagée  je door Breukelen, een wijk in het Noord-Brabantse Boxtel. Zet je koptelefoon op, en je raakt verzeild in een avontuur waar feit en fictie vervloeien. Door de binaurale opnametechiek lijkt het geluid van alle kanten te komen en weet je nooit helemaal zeker waar De Breuktocht eindigt en waar Breukelen begint. Jíj kiest waar het avontuur je heen leidt en hoe Boxtel zich ontvouwt, dus elke Breuktocht is anders.

Breuktocht_2_photo_by_Mike_Harris

Jouw keuzes kunnen je in deze tocht voeren naar de oertijd, naar de wereldvisie van hangjongeren, snackbarhouders of aimabele schavuiten, ja zelfs naar een bijna-doodervaring -inclusief senioren-Sinterklaasbingo. Of misschien verzeil je in een transcendentale trip door Ikea, in het favoriete eten van mensen met een beperking en/of een bombardement op weg naar de laatste rustplaats van een plofkip. Weerthof & Pagée baseerden zich op hun interviews met bewoners, op curieuze anekdotes, op eigen associaties en op visuele cadeautjes onderweg.

In totaal bestaat de Breuktocht uit 20 tracks en bevat hij wiskundig gezien oneindig veel routes – in de praktijk ongeveer 30.

Breuktocht_3_photo_by_Mike_Harris.jpg

De Breuktocht is de eerste samenwerking tussen Weerthof & Pagée. Weerthof is  componist en producent van soundtracks en popsongs. Pagée is theatermaker en producent van kunstprojecten. Beiden wonen en werken in Den Bosch. De Breuktocht is de eerste in een serie soundwalks van Weerthof & Pagée.  Deel II komt uit in september 2014 en wordt gemaakt in de Willem II (kunst) fabriek te ’s-Hertogenbosch. Het start- en eindpunt van de Breuktocht is Café d’n Boer, Corpus 2, Boxtel.

Binnenkort ook te verkrijgen op Spotify, iTunes en Google playstore.

Downloaden via: http://weerthof.bandcamp.com/album/de-breuktocht

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!