728x90 MM

Kink start nieuw internetradiostation Kink X-Rated

Voor alle liefhebbers van experimentele muziek die zich geen weg meer weten in de terabytes aan mp3’s op hun harde schijven – of die gewoon verrast willen worden – is de verlossing nabij. Vanaf 1 januari 2011 is Kink FM’s X-Rated een volwaardig internetradiostation.

8912 Sinds oktober 1995 is X-Rated te horen op de kabel, als Kink FM’s programma voor “moeilijke” muziek. Oftewel: experimenteel, avant-garde, ambient, industrial, elektronica, soundscapes en wat dies meer zij. Genres waar door andere radiostations geen, of slechts in beperkte mate aandacht aan wordt besteed. X-Rated doet dat wel, en doet dat met overtuiging en diepgaande kennis van zaken, die geheel te herleiden is tot de passie van de presentatoren: Bob Rusche en, tot begin 2010, Arjen Grolleman. Zowel oud als nieuw werk komt aan bod, en zowel obscuur als bekend, zonder ooit in herhalingen te vervallen. Dat heeft geleid tot een trouwe schare luisteraars, ondanks het immer groeiende aanbod van vergelijkbare muziek via het internet. Of mogelijk dankzij dat aanbod, want het oordeel van kundige samenstellers is mogelijk juist waar luisteraars naar snakken in deze tijd van muzikale overvloed. Een groeiende schare ook, wat het station heeft doen besluiten van X-Rated een volwaardig internetstation te maken, zoals eerder ook al gebeurde met Kink Aardschok en Kink Classics. Dat is op de valreep van 2010 toch nog goed nieuws voor het programma, dat in januari zijn oprichter en drijvende kracht Arjen Grolleman op tragische wijze verloor.

Was de naam van het programma al een verwijzing naar het ontbreken van enige censuur op de inhoud, met internet als platform vormen ook etherfrequenties of zendercoördinatoren geen beperking meer op lengte of programmaschema. Anders gezegd: Kink X-Rated zendt 24 uur per dag, zeven dagen per week uit. Dat is een hoop X-Rated, en samensteller Bob Rusche heeft de afgelopen weken dan ook hard gewerkt aan een uitgebreide selectie muziek. Een selectie die, belooft hij, de rest van het jaar gestaag zal groeien. Overigens betekent deze non-stopformule niet het einde van het oude format: X-Rated zal traditioneel ook nog iedere zondagavond van negen tot twaalf live gepresenteerd te beluisteren zijn via het nieuwe internetstation. Voor iedereen die dan al in bed ligt of nog in de kroeg hangt wordt het programma herhaald tussen zes tot negen op woensdagavond, het time slot waarin X-Rated ooit begon. Allemaal te beluisteren via:

http://www.kinkfm.com/messengerofmusic/kinkxrated

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!