728x90 MM

Kaap Gonzo #2

Kaap Gonzo

In de tweede Kaap Gonzo, woensdag 13 maart om 20:00 op Concertzender te horen, nemen wij u wederom mee op een sonische reis langs wat ons bij Gonzo (circus) bezighoudt. Luister naar tracks van én een stuk interview met onze coversterren ØXN en de Duitse elektronicamuzikant Moritz von Oswald. Naast redactiefavorieten in aantocht (Kim Gordon en Kevin Richard Martin) laten we artiesten horen waar we voor de aanstaande Rewire-editie nog op willen wijzen (Youmna Saba, Quade en Phew). Luister mee, woensdag 13 maart om 20:00. Ook terug te beluisteren.
Kaap Gonzo #2

De nieuwe tweemaandelijkse radioshow, wanneer het tijdschrift op de deurmat is geploft. Kaap Gonzo#2 op woensdag 13 maart 20:00 tot 22:00 uur, ook on demand te luisteren via concertzender.nl/kaap-gonzo.

In de tweede editie van Kaap Gonzo hebben we onder meer aandacht voor onze Ierse coversterren ØXN. Luister en oordeel zelf waarom een aantal redactieleden de plaat ‘CYRM’ interessanter vinden dan de prijsplaat van die andere Ierse band Lankum, waar ze een aantal leden mee delen. Verder maken we plek op de ether voor de Duitse elektronica-muzikant Moritz von Oswald en de Nederlandse talenten van Karnabahar.
Ook draaien we nummers van de nieuwe platen van onder meer The Body & Dis Fig en Kim Gordon. Alhoewel het tijdens het ter perse gaan van deze editie nog niet helemaal duidelijk was of we van Gordon toestemming kregen of we een nummer mochten draaien. Beluister daarom de nieuwe editie om daar zelf achter te komen.

Kaap Gonzo wordt samengesteld door Maarten Schermer, Justin Scholtze en Diederik Van Vaerenbergh (De Geluidsarchitect). Die laatste neemt ook de presentatie voor zijn rekening. Benieuwd naar de tweede uitzending van Kaap Gonzo?
Deze, en alle vorige en volgende edities, zijn hier terug te luisteren.

Over de Concertzender

De Concertzender is er voor muziekliefhebbers die het avontuur niet schuwen. Onder het motto ‘herkennen en verkennen’ schotelt de Concertzender de luisteraar dagelijks een breed muziekpalet voor, van bekend tot nog onbekend, van jazz tot wereldmuziek, van stokoude klassieke muziek tot hedendaagse ‘klassiekers’, en alle mogelijke mengvormen daarvan.

Onder de noemer Crosslinks presenteert de Concertzender programma’s over eigentijdse muziek, waaronder X-Rated van Bob Rusche en deze Kaap Gonzo. Crosslinks wordt sinds 2009 gecoördineerd door Hessel Veldman, zelf ook muzikant en door Peter Bruyn in Gonzo (circus) ooit ‘de rechterhoorspelhand van Willem de Ridder’, ‘Gorgonzola Legs-improvisator’, ‘cassette-pionier met zijn Exart-label’ en ‘dronetovenaar’ genoemd.

GC180 - Cover Gonzo (circus)

Dit artikel verscheen eerder in Gonzo #180

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!