728x90 MM

Interview: Beige Banquet

De mens als spektakel

De nummers van ‘Ornamental Hermit’ van Beige Banquet zijn geïnspireerd door het historische fenomeen van de persoonlijke kluizenaar, die de rijksten der aarde graag op hun landgoed lieten vertoeven als statussymbool - vooral populair in de achttiende en negentiende eeuw. De mens als spektakel, een aanklacht tegen de mensheid: het zijn thema’s die door Beige Banquets nieuwe album lopen, zo vertelt de band aan schrijver Reinier van der Zouw. Over hun nieuwe album, en hoe Beige Banquet uitgroeide van eenmansproject naar voltallige band, lees je in onze nieuwste editie.
Interview - Beige Banquet - (c) Bella Keery

De nummers van ‘Ornamental Hermit’ van Beige Banquet zijn geïnspireerd door het historische fenomeen van de persoonlijke kluizenaar, die de rijksten der aarde graag op hun landgoed lieten vertoeven als statussymbool – vooral populair in de achttiende en negentiende eeuw. De mens als spektakel, een aanklacht tegen de mensheid: het zijn thema’s die door Beige Banquets nieuwe album lopen, zo vertelt de band aan schrijver Reinier van der Zouw.
Over hun nieuwe album, en hoe Beige Banquet uitgroeide van eenmansproject naar voltallige band, lees je in onze nieuwste editie.

Meer lezen? Abonneer je of log hier in.

Dit artikel verscheen eerder in GC #182

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!