728x90 MM

Happy New Ears-downloadcompilatie

Het Kortrijkse festival voor nieuwe muziek Happy New Ears doet met zijn veertiende en laatste editie het licht uit. Daarom een souvenir van het allerlaatste Happy New Ears-festival.

HappyNewEars

 1. Yannis Kyriakides & Andy Moor
  3 Lobed 1
  CD: Red V Green
  Yannis Kyriakides (MAE-ensemble) & Andy Moor (wijlen The Ex) runnen samen met Isabelle Vigier het Nederlandse label “Unsounds”. Elektronica en grillige gitaarrifs komen samen in dit duoproject.
 2. Brethren of the Free Spirit a.k.a. Jozef Van Wissem & James Blackshaw (NL/UK)
  I am a Flower of Sharon and a Rose in the Valley
  CD: The Wolf also shall dwell with the Lamb
  Luitist Jozef Van Wissem en 12-string gitarist James Blackshaw zijn twee snarenplukkers met een behoorlijke staat van dienst. Hun duo is genoemd naar een veertiende eeuwse groep ketters. De muziek balanceert op de grens van hedendaagse folk, repetitieve muziek en verstilde early music.
 3. Tamuraj
  Emosynth Prototype 5.1 – Gonzo Mix 03
  Valery Vermeulen is dokter in de wiskunde, expert Artificiële Intelligentie en muzikant. Die drie brengt hij samen in zijn Emosynth. Een toestel dat biometrische lezingen van proefpersonen (hartslag, EEG, …) omzet in live-muziek!
 4. Stephan Mathieu
  Stephan Mathieu plays Alvin Lucier “Music with Magnetic Strings
  Stephan Mathieu is vermaard om zijn unieke, elektronische soundscapes. In zijn project “Virginals” speelt hij voor het eerst hoogst persoonlijke versies van onder andere Alvin Lucier.
 5. Alfredo Costa Monteiro
  Allotropie
  CD: Allotropie (fragment)
  Costa Monteiro is geluidskunstenaar, beeldend kunstenaar, speelt accordeon, gitaar, platendraaiers en vormt met Ferran Fages het duo Cremaster. In “Allotropie” gebruikt hij alleen papier.
 6. Ekkehard Ehlers & Paul Wirkus (DE/PL)
  Ziemia
  CD: Ballads
  Ekkehard Ehlers – alias Auch, Betrieb en Ferdinand Fehlers – is een referentie in de elektronica. Zijn recente cd “Ballads” met slagwerker Paul Wirkus mixt op vrije manier hedendaagse compositie, jazzinvloeden en mysterieuze auditieve landschappen.
 7. François Martig
  Le Jardin aux Merles
  CD: Die Romantische Egoist
  Martig is beeldend kunstenaar, fotograaf en muzikant. Net als bij Els Viaene (zie track 8 ) staat de interpretatie van het landschap centraal, door het samengaan van elektronica en natuurelementen.
 8. Els Viaene
  Hori
  Els Viaene realiseert met François Martig de laatste Happy New Ears-creatie. Ze studeerde af als radiomaaktster aan het RITS, maar concentreert zich op het gretig sprokkelen van ‘veldopnames’ en ‘gevonden geluiden’.
 9. Michael J. Schumacher
  Urge
  CD: Weaves
  Michael J. Schumacher is curator van de legendarische geluidsgalerij Diaposon in New York. Als muzikant bracht hij vijf solocd’s uit. Op Happy New Ears is hij te gast als lid van het duo Draw met videaste Nisi Jacobs.
 10. Hildur Gudnadottir
  Erupting Light
  CD: Without Sinking
  Gudnadottir geniet bekendheid van haar samenwerking met o.a. Pan Sonic, en Johann Johannsson. Haar twee cd’s brachten haar eigen werk internationaal onder de aandacht. Een melancholische collage van cello verrijkt met laagjes citer, contrabas, klarinet, orgel en loops.

Downloaden

Alle informatie om deze compilatie te downloaden was te vinden in Gonzo (circus) #93 die je kunt kopen via onze webshop.

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!