728x90 MM

GONZO (CIRCUS) TIPT: Optimus Prime Fest IV, His Electro Blue Voice, Manngold De Cobra, Rammelfest -min40 & meer

Voor de komende muzikale week geeft Gonzo (circus) alvast enkele tips. Vergeet ook niet om je kaartjes voor Mind The Gap Nights met onder andere Circle, Vladislav Delay, COH+Tina Frank en The Durian Brothers te bestellen. En meer tips lees je in Gonzo (circus) #119 die sinds deze week in de winkels ligt en in onze online agenda.

Orpahn Fairytale (foto: Ulrike Biets)
Orpahn Fairytale (foto: Ulrike Biets)

Op een drafje al een paar tips voor vandaag: [F]luister met Astronaute en Birdt vanmiddag in Dordrecht, Optimus Prime Noisefest IV in NS16 in Tilburg, Otto Dokkoi & Andy Moor in Occii en Monoták meets Looptail in Splendor. Die laatste twee allebei in Amsterdam.

Donderdag kun je eerst naar de opening van de Grauzone-expo in Melkweg Amsterdam met werk van o.a. Alan Vega, Tracey Emin en Richard Kern. in STEIM naar een concert van de legendarische Nederlanse supergroep THU20 met Jos Smolders, Sjak “DMDN” van Bussel, Roel Meelkop, Peter Duimelinks en Frans de Waard. Een concert in samenwerking met Moving Furnitures. Brusselaars kunnen dan weer naar His Electro Blue Voice in Magasin4. In Aalst staan dan weer Pete Swanson en Yves De Mey op het podium van Netwerk. Voor een feestje kun je later op de avond nog naar Bonnefooi voor de Rebel Up! dj’s met Uproot Andy.

Vrijdagavond ook moeilijke keuzes: Orphan Fairytale – één van onze tips voor de toekomst in Gonzo (circus) #100 – staat in Netwerk Aalst, terwijl Manngold de Cobra (gesignaleerd in GC#117) in de Gentse Handelsbeurs van katoen gaat geven. In Tilburg is het ook druk deze week want zaterdag is er Incubated XL met Steve Gunn, Lower en New Bleeders.

Zaterdagavond 18 januari – na de nieuwjaarsborrel van Gonzo (circus) en Sonic Acts uiteraard – wordt de keuze hartverscheurend voor wie in Amsterdam woont/is. In Toren – Noord – vindt dan Rammelfest -min40 plaats. Een festival over geluidskunst, zelfgebouwde instrumenten en moderne dans, met o.a. Xavier van Wersch, Margriet Kicks-Ass en Cilia Erens. In de Brakke Grond kun je ter afsluiting van de themamaand over het brein naar een wetenschappelijk muziekconcert. En eind november stond ie nog te schitteren op de jodelavond in onze Echokamer-reeks bij Mediamatic,  op 18 januari staat ie in het Bimhuis: Phil Minton, Europa’s grootste levende vocalist.

Fans van Talking Heads moeten op 19 januari naar het Dordrechts Museum, waar niet alleen een lezing is door Talking Heads-expert Sytze Steenstra maar ook de vertoning van de legendarische film ‘Stop Making Sense’. Puin + Hoop presenteert de nieuwe cd ‘Er zit een gat in de soep’ tijdens Sounds Like Soup #9 in De Groene Gemeenschap in Amsterdam. En ‘s avonds presenteert Inwolves ook al nieuw werk, in 4AD in Diksmuide. Keuze te over dus!

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!