728x90 MM

Soundtrackcity Rotterdam

In Gonzo (circus)#115 presenteerden we Klankstappen, een initiatief om de geluidswandeling als vorm van geluidskunst te onttrekken aan de festivaltijdelijkheid en het een meer permanente toegankelijkheid te geven.

Klankstappen
Klankstappen

In Gonzo (circus)#115 presenteerden we Klankstappen, een initiatief om de geluidswandeling als vorm van geluidskunst te onttrekken aan de festivaltijdelijkheid en het een meer permanente toegankelijkheid te geven. Al decennialang presenteren kunstenaars geluid aan het publiek op een manier die de dagelijkse beleving van de stad verandert.

Drie geluidswandelingen zijn gemaakt door zes kunstenaars in opdracht van Klangendum en Soundtrackcities. Makers uit diverse kunstdisciplines werken samen om een breed scala aan mogelijkheden van het medium te demonstreren: van abstract tot realistisch, van verhalend of documentair tot fictief, bestaand uit puur geluid, met of juist zonder gesproken woord.

Bij de geluidswandelingen van Soundtrackcity Rotterdam wordt een actieve houding verwacht. Je brengt twee parallelle werelden met elkaar in overeenstemming; de actuele stedelijke situatie die tot je doordringt via tastzin, zicht en gehoor (je loopt met halfopen koptelefoons die omgevingsgeluid doorlaten) en de geluidscompositie die tijdens het wandelen wordt afgespeeld.

Soundtrackcity Rotterdam
14/21/28 september 2013, Worm (Rotterdam)
www.soundtrackcity.nl

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!