728x90 MM

DIY & independence – Do you even care?

Op Incubate 2012 hostte Gonzo (circus) een panel over DIY en Independence. Is dat nog belangrijk of bepalen lifestyle en 'erbij willen zijn' onze cultuurbeleving?

Net als Gonzo (circus) gelooft Incubate dat muziek en cultuur zijn ingebed in een bredere context. Cultuur evolueert mede onder invloed van technologische, sociaal-economische, politieke en zelfs ecologische ontwikkelingen. Daarom is er ook dit jaar een inspirerende DIY-conferentie. Twee dagen, internationale sprekers als Robert Levine, Simon Reynolds, Mark Fisher én het Gonzo (circus)-panel over ‘DIY & Independence: Do You Care?’.

diy feestje
DIY-feestje in Amsterdams kraakpand

Oud-hoofdredacteur van Billboard Robert Levine spreekt over zijn laatste en veelgeprezen boek ‘Free Ride: How Digital Parasites are Destroying the Culture Business, and How the Culture Business Can Fight Back’.  Simon Reynolds werd wereldberoemd met zijn boeken ‘Retromania’ (lees de recensie in Gonzo (circus) #105) en ‘Rip It Up and Start Again’ (lees de recensie in Gonzo (circus) #63) en zal hierover voor het eerst in discussie gaan met het publiek. Roy Wilkinson legt een verband tussen  vogelspotten en het einde van rock. En Damo Suzuki – lid van de legendarische krautrockband Can en dit jaar artist in residence – wordt uitgebreid geïnterviewd.

In Gonzo (circus) #110 lees je bovendien het exclusieve Incubate-essay van keynote-speaker professor ‘cultural analysis’ Mark Fisher. Hij is auteur van onder andere ‘Capitalist Realism: Is There No Alternative?’ en is bekend als blogger k-punk. Verder schrijft hij voor New Statesman, Frieze en The Wire. Lees het essay in Gonzo (circus) #110 en discussieer mee online & tijdens Incubate.

Daarnaast presenteert Incubate verscheidene panels waarin internationale media, artiesten en labelbazen met elkaar en het publiek van gedachten wisselen over het opzetten en runnen van een eigen platenlabel, de nieuwsselectie van invloedrijke blogs, over ‘selling out’ en wat de functionaliteit van avant garde is als er niet tegelijkertijd genoten kan worden van seks, drugs of dans.

DIY CONFERENTIE
Incubate DIY Conferentie

Meer informatie over de GONZO (CIRCUS)#110: Incubate-Special in Gonzo (circus) #110.

 

Nog meer nieuws krijgen over muziek en kunst?

Schrijf je in op de Gonzo (circus)-nieuwsbrief!